Na rohlíčky:
- mouka z vlašských ořechů 200 g
- moučkový cukr 200 g
- hladká mouka 35 g
- vejce 2 ks
Pařížský krém:
- máslo 150 g
- kakao 30 g
- cukr krupice 100 g
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- čokoláda na vaření (aspoň 52 % kakaa) 100 g
- voda 35 g
Na polevu:
- čokoláda na vaření (aspoň 52 % kakaa) 100 g
- máslo 50 g
Postup přípravy:
- Troubu rozpalte na 160 °C a 2 plechy vyložte pečicím papírem, nachystejte si zdobicí sáček s hladkou zdobicí špičkou.
- Připravte si těsto na rohlíčky. Ve větší míse smíchejte prosátý cukr moučku s moukou z vlašských ořechů a hladkou moukou.
- Přidejte 2 vajíčka a vše vymíchejte pomocí cukrářské špachtle/stěrky do těsta, kterým naplňte zdobicí sáček a na plech stříkejte malé rohlíčky – myslete na to, že při pečení se lehce „roztečou“, tak ať nemáte obr rohlíky. :)
- Pečte v rozehřáté troubě 18–20 minut. Správně upečené rohlíčky půjdou lehce sloupnout z pečicího papíru. Nechte je zcela vychladnout.
- Připravte si pařížský krém. Do mísy dejte šlehat vejce se žloutkem na zhruba 2 minuty. Do menšího rendlíku nasypte cukr a zalijte ho vodou.
- Dejte na plotnu a za občasného míchání nechte vařit, dokud nezačne směs bublat, poté ji stáhněte z plotny a přilijte ji ke šlehajícím se vejcím.
- Směs nechte dál šlehat alespoň 5 minut. Po vyšlehání přidejte máslo pokojové teploty, kakao a rozpuštěnou čokoládu. Vše vyšlehejte v hladký krém, který dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
- Krémem zdobte upečené rohlíčky a poté dejte alespoň na hodinu do lednice. Připravte si polevu na rohlíčky.
- Do rendlíku dejte máslo s čokoládou a na mírném plameni vše dohladka rozpusťte. Poté rohlíčky máčejte v čokoládové polevě a dejte zpět ztuhnout do lednice. Rohlíčky připravujte cca 5–7 dní před Vánoci a skladujte je v chladu.
Vyzkoušejte také recept na išlské dortíčky podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE
Inspirujte se i dalšími recepty na rohlíčky