Barbora Gorecká

Pařížské rohlíčky – nejlepší recept podle Máma peče doma

Moje hodnocení
5x

Pařížské rohlíčky jistě řada z vás miluje – křehké těsto, luxusní a krásně nadýchaný krém, navíc to všechno obalené v čokoládě. Něčemu takovému se dá jen těžko odolat. Napečete si letos zásobu těchto rohlíčků na vánoční hostinu? Recept bychom měli!

40 porcí
180 minut
česká

Na rohlíčky:

Pařížský krém:

Na polevu:

Postup přípravy:

  1. Troubu rozpalte na 160 °C a 2 plechy vyložte pečicím papírem, nachystejte si zdobicí sáček s hladkou zdobicí špičkou.
  2. Připravte si těsto na rohlíčky. Ve větší míse smíchejte prosátý cukr moučku s moukou z vlašských ořechů a hladkou moukou.
  3. Přidejte 2 vajíčka a vše vymíchejte pomocí cukrářské špachtle/stěrky do těsta, kterým naplňte zdobicí sáček a na plech stříkejte malé rohlíčky – myslete na to, že při pečení se lehce „roztečou“, tak ať nemáte obr rohlíky. :)
  4. Pečte v rozehřáté troubě 18–20 minut. Správně upečené rohlíčky půjdou lehce sloupnout z pečicího papíru. Nechte je zcela vychladnout.
  5. Připravte si pařížský krém. Do mísy dejte šlehat vejce se žloutkem na zhruba 2 minuty. Do menšího rendlíku nasypte cukr a zalijte ho vodou.
  6. Dejte na plotnu a za občasného míchání nechte vařit, dokud nezačne směs bublat, poté ji stáhněte z plotny a přilijte ji ke šlehajícím se vejcím.
  7. Směs nechte dál šlehat alespoň 5 minut. Po vyšlehání přidejte máslo pokojové teploty, kakao a rozpuštěnou čokoládu. Vše vyšlehejte v hladký krém, který dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
  8. Krémem zdobte upečené rohlíčky a poté dejte alespoň na hodinu do lednice. Připravte si polevu na rohlíčky.
  9. Do rendlíku dejte máslo s čokoládou a na mírném plameni vše dohladka rozpusťte. Poté rohlíčky máčejte v čokoládové polevě a dejte zpět ztuhnout do lednice. Rohlíčky připravujte cca 5–7 dní před Vánoci a skladujte je v chladu.

Vyzkoušejte také recept na išlské dortíčky podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou

Kompletní recept najdete ZDE

Inspirujte se i dalšími recepty na rohlíčky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Barbora Gorecká

Máma peče doma Barbora Gorecká

Máma peče doma alias Bára je amatérská kuchařka a pekařka, která ráda s láskou vaří a peče, pro své nejbližší.

Zdravotní sestra, která miluje svou práci, i když někdy si říká, jestli se neminula povoláním. Miluje dobré jídlo, dobré víno a její blog je zaměřený hlavně na pečení. Miluje českou klasiku, ale ráda peče i netradiční dezerty. Ty nejlepší najdete i v její kuchařce Moje nejsladší vzpomínky.


Přečtěte si také

Recepty