Suroviny
- máslo 100 g
- moučkový cukr 100 g
- strouhaný kokos 100 g
- hladká mouka 150 g
- sůl 1 špetka
- bílek 2 ks
- strouhaný kokos asi 50 g
Postup přípravy
- Změklé máslo utřete s polovinou cukru do pěny, zapracujte kokos a prosátou mouku s práškem do pečiva se špetkou soli.
- Z bílků se špetkou soli vyšlehejte polotuhý sníh, vmíchejte do něj zbylý cukr a šlehejte dotuha. Metla by ve sněhu měla stát a sníh tvořit vlnky či špičky. Pomocí stěrky ho zapracujte do kokosového základu. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 30 minut do lednice.
- Troubu rozehřejte na 150 °C. Z těsta tvarujte pomocí lžičky malé kuličky, obalte je ve strouhaném kokosu a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20–25 minut dozlatova, až kuličky zpevní. Nesmí zhnědnout, kokos by mohl zhořknout. Vyjměte, nechte zchladnout, uložte je do chladu a nechte alespoň 48 hodin rozležet.
Vyzkoušejte také recept na americké cookies s čokoládou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE