Neprůstřelný recept na křehké sněhové pusinky

Moje hodnocení
53x

Přestože je výroba sněhového pečiva samostatnou disciplínou a může se zdát být mimo dosah amatérů, vlastně na ní nic není. Zvlášť, když si osvojíte zásady a máte po ruce pomocníky v podobě elektrických metel.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • bílky (jsou to asi 3 střední vejce, ale lépe je bílky zvážit) 100 g
  • cukr krupice 225 g

Postup přípravy

  1. Oddělte bílky (nesmí v nich ulpět ani kousíček žloutku!). Dejte je do velké, zcela čisté (odmaštěné) mísy s krupicovým cukrem. Mísu postavte na kastrol s velmi mírně vroucí vodou (tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny vody) a vařečkou směs promíchávejte asi 10 minut, až se cukr rozpustí a směs bude na dotek teplá.
  2. Mísu pak postavte na neklouzavou podložku (třeba namočenou a vyždímanou utěrku) a elektrickými metlami šlehejte alespoň 15 minut, až získáte chladný, tuhý, lesklý sníh se špičkami, které se neohýbají. Troubu mezitím předehřejte na 170 °C a plechy vyložte pečicím papírem.
  3. Ze sněhu například nabírejte dezertní lžičkou kousky a pomocí druhé tvarujte jakési nočky, které klaďte na plechy. Sníh můžete přesunout do cukrářského sáčku a hmotu na plech stříkat, nebo ji můžete velkou lžící navršit na plech do podoby klasické baletní sukýnky, chcete-li upéct pavlovu, nebo použít v jakémkoliv jiném receptu.
  4. Pečte 15 minut (bez otevření trouby!!!), pak troubu vypněte a pusinky v ní nechte přes noc vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima Fresh


Přečtěte si také

Recepty