Suroviny
- olomoucké tvarůžky 200 g
- máslo 60 g
- lučina 60 g
- pivo 75 ml
- cibule (menší, nebo šalotka) 1 ks
- pažitka
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Tvarůžky pokrájejte na malé kousky nebo je nahrubo nastrouhejte.
- V míse vyšlehejte máslo spolu s lučinou (dejte tomu asi 5 minut), přidejte tvarůžky, pivo, najemno nasekanou cibuli nebo šalotku, osolte, opepřete, ochuťte sladkou mletou paprikou a korunujte hrstí posekané pažitky.
- Podávejte s čerstvým chlebem a nebo s ohřátým preclíkem.
PRIMA TIP: Vyzkoušejte i tvarůžky s kmínem, pomazánka bude mít ještě o trochu víc „českou“ chuť. A pokud to máte rádi ostřejší, přidejte trochu pálivé papriky.
Nechte se zlákat dalšími nápady na tvarůžkové dobroty