Moje vzpomínky na neděli

Tvarůžková pomazánka s pivem podle Máma peče doma

Moje hodnocení
3x

Tvarůžková pomazánka je oblíbenou pochoutkou hlavně k pivu. Vždyť je také pivem podlitá! Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.

4 porce
10 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Tvarůžky pokrájejte na malé kousky nebo je nahrubo nastrouhejte.
  2. V míse vyšlehejte máslo spolu s lučinou (dejte tomu asi 5 minut), přidejte tvarůžky, pivo, najemno nasekanou cibuli nebo šalotku, osolte, opepřete, ochuťte sladkou mletou paprikou a korunujte hrstí posekané pažitky.
  3. Podávejte s čerstvým chlebem a nebo s ohřátým preclíkem.
PRIMA TIP: Vyzkoušejte i tvarůžky s kmínem, pomazánka bude mít ještě o trochu víc „českou“ chuť.  A pokud to máte rádi ostřejší, přidejte trochu pálivé papriky.

Nechte se zlákat dalšími nápady na tvarůžkové dobroty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Moje vzpomínky na neděli

Barbora Gorecká Moje vzpomínky na neděli

Moje vzpomínky na neděli jsou už třetí kuchařkou oblíbené foodblogerky Báry Gorecké alias Máma peče doma. Nová kniha je provoněná domovem, napsaná s láskou a je plná vzpomínek na dětství, babičky i maminku a jejich báječnou kuchyni.

Na 352 stranách najdete 150 klasických českých a slovenských receptů rozdělených do 7 kapitol (chuťovky a pečivo, pomazánky, saláty, polévky a zavářky do nich, hlavní jídla a přílohy, sladké a Vánoce).

Vůně čerstvého chleba, chuť poctivé bramboračky, báječná svíčková, nadýchaná bábovka… To vše, a ještě mnohem víc najdete na stránkách nové knížky, která oslní nejen výběrem receptů, ale i překrásnými fotografiemi a ilustracemi.

Knihu lze koupit na mamapecedoma.com.


Přečtěte si také

Recepty