Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho
Zdroj: Klára Michalová
Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho
Zdroj:
Klára Michalová
Yotam Ottolenghi ve své poslední kuchařce Simple nabídl spoustu báječných a jednoduchých receptů, které překvapí výtečnou chutí. Ačkoliv v knize najdete i masová jídla, Yotam je především králem bezmasé kuchyně a jeho kouzla se zeleninou jsou legendární. Vyzkoušejte třeba tento úžasný recept na pečený lilek. Podávejte ho jen s dobrým chlebem nebo třeba jako přílohu k rybě.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 220 stupňů.
-
Lilky nakrájejte na velké kostky, promíchejte s 1/2 lžičkou soli, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a štědře zakapejte olivovým olejem. Promíchejte a pečte asi 35 minut dozlatova.
-
Mezitím v misce prošlehejte 60 ml olivového oleje, nasekaná filátka ančoviček, nadrobno nasekaný česnek, sůl, pepř, vinný ocet a nasekanou hladkolistou petržel.
-
Dresink jemně promíchejte s ještě horkým upečeným lilkem. Podávejte s dobrým chlebem.
Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho 2
Zdroj: Klára Michalová
Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho 2
Zdroj:
Klára Michalová