Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho

Moje hodnocení
5x

Yotam Ottolenghi ve své poslední kuchařce Simple nabídl spoustu báječných a jednoduchých receptů, které překvapí výtečnou chutí. Ačkoliv v knize najdete i masová jídla, Yotam je především králem bezmasé kuchyně a jeho kouzla se zeleninou jsou legendární. Vyzkoušejte třeba tento úžasný recept na pečený lilek. Podávejte ho jen s dobrým chlebem nebo třeba jako přílohu k rybě.

3 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 stupňů.
  2. Lilky nakrájejte na velké kostky, promíchejte s 1/2 lžičkou soli, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a štědře zakapejte olivovým olejem. Promíchejte a pečte asi 35 minut dozlatova.
  3. Mezitím v misce prošlehejte 60 ml olivového oleje, nasekaná filátka ančoviček, nadrobno nasekaný česnek, sůl, pepř, vinný ocet a nasekanou hladkolistou petržel.
  4. Dresink jemně promíchejte s ještě horkým upečeným lilkem. Podávejte s dobrým chlebem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty