reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho

Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho

Hodnoceno: 3x
Yotam Ottolenghi ve své poslední kuchařce Simple nabídl spoustu báječných a jednoduchých receptů, které překvapí výtečnou chutí. Ačkoliv v knize najdete i masová jídla, Yotam je především králem bezmasé kuchyně a jeho kouzla se zeleninou jsou legendární. Vyzkoušejte třeba tento úžasný recept na pečený lilek. Podávejte ho jen s dobrým chlebem nebo třeba jako přílohu k rybě.
do 1 hodiny
3–4 porce

reklama

Suroviny (3–4 porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 stupňů.
  2. Lilky nakrájejte na velké kostky, promíchejte s 1/2 lžičkou soli, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a štědře zakapejte olivovým olejem. Promíchejte a pečte asi 35 minut dozlatova.
  3. Mezitím v misce prošlehejte 60 ml olivového oleje, nasekaná filátka ančoviček, nadrobno nasekaný česnek, sůl, pepř, vinný ocet a nasekanou hladkolistou petržel.
  4. Dresink jemně promíchejte s ještě horkým upečeným lilkem. Podávejte s dobrým chlebem.
Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho

reklama

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: lilek , Yotam Ottolenghi , Malá jídla