Čínský restovaný lilek s česnekovou omáčkou
Zdroj: iStock
Čínský restovaný lilek s česnekovou omáčkou
Zdroj:
iStock
Suroviny
-
lilek
(menší, nakrájené na kousky velikosti sousta)
2 ks (cca 500 g)
-
solamyl
1 lžíce
-
sůl
1 lžička
Postup přípravy
-
Kousky lilku rozložte na papírové utěrky a z obou stran je osolte. Nechte odstát 45–60 minut. Poté utěrkami dobře osušte.
-
V malé misce smíchejte všechny přísady na omáčku.
-
Kousky lilku poprašte solamylem a dobře promíchejte rukama, aby se kousky škrobem lehce obalily.
-
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje. Do pánve vložte kousky lilku v jedné vrstvě. Restujte ze všech stran, až bude lilek dobře opečený a měkký, trvá to asi 8–10 minut celkem. Poté lilek přesuňte z pánve na talíř.
-
Do pánve přidejte zbylou lžíci oleje a přihoďte zázvor a česnek. Párkrát promíchejte, až se rozvoní a vraťte do pánve opečený lilek. Omáčku v misce ještě jednou promíchejte, aby se škrob rozpustil a přilejte ji do pánve. Promíchejte, aby se lilek obalil v omáčce a poté přendejte na servírovací talíř.
-
Podávejte jako přílohu nebo s rýží či nudlemi jako hlavní chod. Před podáváním můžete posypat nakrájenou jarní cibulkou.
Čínský restovaný lilek s česnekovou omáčkou 2
Zdroj: iStock
Čínský restovaný lilek s česnekovou omáčkou 2
Zdroj:
iStock