návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Lilky à la pizza

2 porce
do 30 minut
Lilky à la pizza
Lilky à la pizza Autor: Janina Černá / Cukrfree
Pokud se snažíte omezit mouku ve svém jídelníčku nebo prostě chcete jen zkusit něco nového, určitě zkuste tento báječný pokrm podle blogerky Cukrfree. Pečením získá lilek výtečnou strukturu a s obložením ve stylu "pizza" si na něm královsky pochutnáte.
Reklama

Recept

Plněné žampiony ala pizza pepperoni  Foto:

Plněné žampiony à la pizza pepperoni

Plněné žampiony jsou velmi oblíbená chuťovka. Jsou rychle hotové, jednoduché na přípravu a s náplní si můžete pohrát podle aktuální chuti. Pokud máte právě chuť na pizzu,...
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Lilek nakrájejte podélně na 1,5 cm široké plátky. Na pánvi rozehřejte ghí a na mírném plameni lilky 3–4 minuty restujte. Mezitím nasekejte česnek, který poté vmíchejte do rajčatového pyré.
  2. Orestované lilky vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení a postupně na ně klaďte jednotlivé vrstvy. Nejdříve vrstvu rajčatového pyré, následně sýr, prosciutto a rajčata. Poté lilky vložte do trouby a pečte 10–15 minut.
  3. Hotové lilky osolte, opepřete, posypte čerstvou bazalkou, pokapejte olivovým olejem a ihned podávejte.
Reklama

Lilky à la pizza Foto: Lilky à la pizza; foto: Janina Černá / Cukrfree

Cukrfree kuchařka

Cukrfree kuchařka Foto:

Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty…

Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.

Vydalo nakladatelství CPress.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama