Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lilky à la pizza
Suroviny (2 porce)
- větší lilek 1 ks
- rajčatové pyré 1/2 hrnku
- Mozzarella 1 balení
- větší rajče 1 ks (nebo pár cherry rajčátek)
- strouhaný parmazán 1/2 hrnku
- prosciutto pár plátků
- lístky čerstvé bazalky
- Česnek 2 stroužky
- himálajská sůl
- čerstvě namletý pepř
- ghí (přepuštěné máslo)
- Olivový olej
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Lilek nakrájejte podélně na 1,5 cm široké plátky. Na pánvi rozehřejte ghí a na mírném plameni lilky 3–4 minuty restujte. Mezitím nasekejte česnek, který poté vmíchejte do rajčatového pyré.
- Orestované lilky vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení a postupně na ně klaďte jednotlivé vrstvy. Nejdříve vrstvu rajčatového pyré, následně sýr, prosciutto a rajčata. Poté lilky vložte do trouby a pečte 10–15 minut.
- Hotové lilky osolte, opepřete, posypte čerstvou bazalkou, pokapejte olivovým olejem a ihned podávejte.
Lilky à la pizza; foto: Janina Černá / Cukrfree
Cukrfree kuchařka
Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty…
Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.
Vydalo nakladatelství CPress.