Pokud se snažíte omezit mouku ve svém jídelníčku nebo prostě chcete jen zkusit něco nového, určitě zkuste tento báječný pokrm podle blogerky Cukrfree. Pečením získá lilek výtečnou strukturu a s obložením ve stylu "pizza" si na něm královsky pochutnáte.
2 porce
30 minut
Suroviny
větší lilek
1 ks
rajčatové pyré
1/2 hrnku
Mozzarella
1 balení
větší rajče
1 ks (nebo pár cherry rajčátek)
strouhaný parmazán
1/2 hrnku
prosciutto
pár plátků
lístky čerstvé bazalky
Česnek
2 stroužky
himálajská sůl
čerstvě namletý pepř
ghí (přepuštěné máslo)
Olivový olej
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Lilek nakrájejte podélně na 1,5 cm široké plátky. Na pánvi rozehřejte ghí a na mírném plameni lilky 3–4 minuty restujte. Mezitím nasekejte česnek, který poté vmíchejte do rajčatového pyré.
Orestované lilky vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení a postupně na ně klaďte jednotlivé vrstvy. Nejdříve vrstvu rajčatového pyré, následně sýr, prosciutto a rajčata. Poté lilky vložte do trouby a pečte 10–15 minut.
Hotové lilky osolte, opepřete, posypte čerstvou bazalkou, pokapejte olivovým olejem a ihned podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.