Suroviny
Článek
Otestujte nejlepší recepty na oblíbené plněné žampiony
Plněné žampiony jsou oblíbeným předkrmem nebo skvělým tipem na rychlou a lehkou večeři. Způsobů, jak je připravit, existuje mnoho a fantazii se v tomto případě meze...
Postup přípravy
- Lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, osolte, nechte vypotit a přebytečnou vodu odsajte papírovým ubrouskem.
- Naskládejte na plech, potřete olivovým olejem a pečte asi 10 minut.
- Mezitím si připravte náplň. Na oleji zpěňte šalotku a nasekaný česnek, přidejte nakrájený špenát a chvilku poduste. Nastrouhejte všechny tři sýry, mozzarely jen půlku a společně s vajíčkem, pepřem, solí a špenátem a vše zamíchejte.
- Na dno pekáčku nalijte rozmixovaná, osolená rajčata a přidejte pár snítek tymiánu.
- Směsí naplňte plátky lilku, srolujte a klaďte na rajčata. Posypte druhou půlkou mozzarely, klidně i trochou parmezánu, přikryjte alobalem a pečte cca 45 minut.
- Nakonec ještě 10 minut zapečte odkryté, aby se nahoře vytvořila kůrčička. Možná se to nezdá, ale je to rychlý recept. Komu by chyběla příloha, tak je k tomu výborné dýňové pyré.