Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lilkové rolky v rajčatové omáčce
Článek
Otestujte nejlepší recepty na oblíbené plněné žampiony
Suroviny
- Lilek
- rajčata (čerstvá nebo v plechovce)
- špenát nebo mangold cca 4 hrsti
- ricotta 250 g
- Mozzarella 250 g
- Parmezán 250 g
- Česnek
- Vejce 1 ks
- Šalotka
- sůl, pepř
- Olivový olej
- Tymián
Postup
- Lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, osolte, nechte vypotit a přebytečnou vodu odsajte papírovým ubrouskem.
- Naskládejte na plech, potřete olivovým olejem a pečte asi 10 minut.
- Mezitím si připravte náplň. Na oleji zpěňte šalotku a nasekaný česnek, přidejte nakrájený špenát a chvilku poduste. Nastrouhejte všechny tři sýry, mozzarely jen půlku a společně s vajíčkem, pepřem, solí a špenátem a vše zamíchejte.
- Na dno pekáčku nalijte rozmixovaná, osolená rajčata a přidejte pár snítek tymiánu.
- Směsí naplňte plátky lilku, srolujte a klaďte na rajčata. Posypte druhou půlkou mozzarely, klidně i trochou parmezánu, přikryjte alobalem a pečte cca 45 minut.
- Nakonec ještě 10 minut zapečte odkryté, aby se nahoře vytvořila kůrčička. Možná se to nezdá, ale je to rychlý recept. Komu by chyběla příloha, tak je k tomu výborné dýňové pyré.
Lilkové rolky v rajčatové omáčce: foto: Hodně domácí
Hodně domácí blog
Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.
Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."
Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.
Užijte si jich, stejně tak jako života!