Květák
- hladká mouka 1½ hrnku
- sůl 1 lžička
- mletá uzená paprika 1 lžička
- světlé pivo 330 ml
- květák 2 hlávky
- hladká mouka (na obalení)
- sůl (na ochucení mouky)
- pepř (čerstvě namletý, na ochucení mouky)
- řepkový olej (na smažení)
Tatarka
- majonéza 1 hrnek
- citronová šťáva 1 lžíce
- kapary (nasekané) 3 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Mouku, sůl, kypřicí prášek do pečiva a mletou papriku promíchejte. Přilijte pivo a metličkou prošlehejte, dokud se směs dokonale nespojí v hladké těstíčko.
- Květák rozeberte na růžičky a nejprve je obalte v mouce ochucené solí a pepřem a poté v těstíčku.
- Rozehřejte velký hrnec s vyšší vrstvou oleje a květák v něm osmažte ze všech stran dozlatova a do křupava.
- Růžičky květáku vyjměte z oleje a nechte je okapat na mřížce nebo na papírových utěrkách.
- Na tatarskou omáčku smíchejte všechny ingredience a podávejte ji se smaženým květákem.
Vyzkoušejte obalovaný květák pečený v troubě podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE