redakce Prima FRESH

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Moje hodnocení
3x

Křupavý květák v pivním těstíčku s lahodnou kaparovou majonézou je bezmasé jídlo, které ocení i největší masožrouti. Ideální jako snack ke sledování sportovního zápasu, s vařeným bramborem oblíbený víkendový oběd. Výhodou je značně jednodušší příprava než u klasického obalovaného květáku.

6 porcí
45 minut
251 kcal

Květák

Tatarka

Postup přípravy

  1. Mouku, sůl, kypřicí prášek do pečiva a mletou papriku promíchejte. Přilijte pivo a metličkou prošlehejte, dokud se směs dokonale nespojí v hladké těstíčko.
  2. Květák rozeberte na růžičky a nejprve je obalte v mouce ochucené solí a pepřem a poté v těstíčku.
  3. Rozehřejte velký hrnec s vyšší vrstvou oleje a květák v něm osmažte ze všech stran dozlatova a do křupava.
  4. Růžičky květáku vyjměte z oleje a nechte je okapat na mřížce nebo na papírových utěrkách.
  5. Na tatarskou omáčku smíchejte všechny ingredience a podávejte ji se smaženým květákem.

Vyzkoušejte obalovaný květák pečený v troubě podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty