Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Skromně a chutně: Květákové bramboráky se sýrem

Moje hodnocení
1x

Moc nás těší, že se květák v posledních letech dostává na výsluní. Začalo to květákovou kaší, pokračovalo květákovou pizzou a teď se vnutil i do našeho národního jídla. S bramborami mu to ale sluší a v křupavém provedení jakbysmet. Ideální společník k večeři či jako chuťovka k pivu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větší hlubší pánvi uvařte vodu. Květák rozdělte na růžičky a vařte ve vroucí vodě doměkka zhruba 15 minut.
  2. Mezitím oloupejte brambory, nastrouhejte je nahrubo do mísy a přistrouhejte sýr a oloupaný česnek. Přidejte vejce, majoránku, mouku, sůl a pepř a promíchejte.
  3. Změklý květák slijte a rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte ho k ostatním surovinám do mísy a důkladně promíchejte, až vznikne kompaktní těsto.
  4. Pánev vysušte papírovou utěrkou a na mírném stupni rozehřejte olej. Z 3–4 lžic těsta tvořte na pánvi placky a opékejte je na mírném stupni z každé strany 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Pokud by vám chybělo maso, přidejte do těsta 100 g sušené šunky.

Vyzkoušejte i další recepty na bramboráky a další placky

Připravte perfektní křupavé bramboráky podle receptu Romana Vaňka

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jeden hrnec, pekáč či pánev a tolik možností. Známý kolektiv autorů zaměřil svou pozornost na každodenní vaření a nejčastější pomocníky a zapřemýšlelo, jak přípravu jídla ještě více usnadnit, tak aby byl výsledek chutný, sytý a zdravý a cesta k němu co nejsnazší. Jejich nová kniha obsahuje recepty na snídaně, svačiny, obědy pro rodinu i partu kamarádů, sladké dezerty i večeře. Myslí i na vegany a vegetariány a opět ukazují, že lahodné může být zároveň i zdravé.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty