Suroviny
Postup přípravy
- Ve větší hlubší pánvi uvařte vodu. Květák rozdělte na růžičky a vařte ve vroucí vodě doměkka zhruba 15 minut.
- Mezitím oloupejte brambory, nastrouhejte je nahrubo do mísy a přistrouhejte sýr a oloupaný česnek. Přidejte vejce, majoránku, mouku, sůl a pepř a promíchejte.
- Změklý květák slijte a rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte ho k ostatním surovinám do mísy a důkladně promíchejte, až vznikne kompaktní těsto.
- Pánev vysušte papírovou utěrkou a na mírném stupni rozehřejte olej. Z 3–4 lžic těsta tvořte na pánvi placky a opékejte je na mírném stupni z každé strany 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Pokud by vám chybělo maso, přidejte do těsta 100 g sušené šunky.
Vyzkoušejte i další recepty na bramboráky a další placky
Připravte perfektní křupavé bramboráky podle receptu Romana Vaňka
Kompletní recept najdete ZDE