Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Skromně a chutně: Květákové bramboráky se sýrem

Moje hodnocení
17x

Moc nás těší, že se květák v posledních letech dostává na výsluní. Začalo to květákovou kaší, pokračovalo květákovou pizzou a teď se vnutil i do našeho národního jídla. S bramborami mu to ale sluší a v křupavém provedení jakbysmet. Ideální společník k večeři či jako chuťovka k pivu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větší hlubší pánvi uvařte vodu. Květák rozdělte na růžičky a vařte ve vroucí vodě doměkka zhruba 15 minut.
  2. Mezitím oloupejte brambory, nastrouhejte je nahrubo do mísy a přistrouhejte sýr a oloupaný česnek. Přidejte vejce, majoránku, mouku, sůl a pepř a promíchejte.
  3. Změklý květák slijte a rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte ho k ostatním surovinám do mísy a důkladně promíchejte, až vznikne kompaktní těsto.
  4. Pánev vysušte papírovou utěrkou a na mírném stupni rozehřejte olej. Z 3–4 lžic těsta tvořte na pánvi placky a opékejte je na mírném stupni z každé strany 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Pokud by vám chybělo maso, přidejte do těsta 100 g sušené šunky.

Vyzkoušejte i další recepty na bramboráky a další placky

Připravte perfektní křupavé bramboráky podle receptu Romana Vaňka

Kompletní recept najdete ZDE

Zdroj receptu

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jeden hrnec, pekáč či pánev a tolik možností. Známý kolektiv autorů zaměřil svou pozornost na každodenní vaření a nejčastější pomocníky a zapřemýšlelo, jak přípravu jídla ještě více usnadnit, tak aby byl výsledek chutný, sytý a zdravý a cesta k němu co nejsnazší. Jejich nová kniha obsahuje recepty na snídaně, svačiny, obědy pro rodinu i partu kamarádů, sladké dezerty i večeře. Myslí i na vegany a vegetariány a opět ukazují, že lahodné může být zároveň i zdravé.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů