Suroviny
- květák 1 ks
- vejce 2 ks
- hladká mouka cca 6 lžic
- strouhanka
- sůl
- olej
Postup přípravy
- Květák rozeberte na růžičky, velké rozpulte. Opláchněte a dostatečně osolte.
- Květák nepředvařujte, obalujte ho syrový. Z vajec, mouky, soli a trochu vody vymíchejte hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalte.
- Vidličkou je vyndavejte a postupně vkládejte do sáčku se strouhankou. Vždy rukou sáček uzavřete a protřepejte. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.
- Obalený květák pokládejte na plech vyložený papírem a politý olejem.
- Růžičky svrchu ještě trochu potřete olejem a dejte péct do trouby na 200 °C. Pečte cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obraťte.
Vyzkoušejte také krémovou květákovou polévku podle návodného vdídeoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Inspirujte se dalšími nápady, jak připravit květák