návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Obalovaný květák pečený v troubě

Hodnoceno: 3x
do 1 hodiny
Obalovaný květák pečený v troubě
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Obalovaný květák pečený v troubě
Tento způsob pečení květáku je velice praktický. Nemusíte ho předvařovat, nemáte od obalování upatlané ruce a nemusíte při smažení na pánvi stát u plotny a obracet. Samé výhody! ;)

Článek

Pečený květák s balzamikem a parmezánem  Foto:

24 receptů s oblíbeným květákem

Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)

Suroviny

Postup

  1. Květák rozeberte na růžičky, velké rozpulte. Opláchněte a dostatečně osolte.
  2. Květák nepředvařujte, obalujte ho syrový. Z vajec, mouky, soli a trochu vody vymíchejte hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalte.
  3. Vidličkou je vyndavejte a postupně vkládejte do sáčku se strouhankou. Vždy rukou sáček uzavřete a protřepejte. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.
  4. Obalený květák pokládejte na plech vyložený papírem a politý olejem.
  5. Růžičky svrchu ještě trochu potřete olejem a dejte péct do trouby na 200 °C. Pečte cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obraťte.

Obalovaný květák pečený v troubě 2 Foto: Obalovaný květák pečený v troubě; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto: