Suroviny
- uherák 120 g
- máslo (změklé) 25 g
- smetana ke šlehání 50–60 ml
- banketky 10 ks
- salát little gem 5 listů
- vejce natvrdo 1 ks
- nakládané okurky 50 g
- pepř (čerstvě namletý)
- petržel kudrnka (na ozdobu)
Postup přípravy
- Salám nastrouhejte najemno či nahrubo podle toho, jakou konzistenci pěny chcete mít. Přidejte k němu máslo, špetku mletého pepře a smetanu a vyšlehejte do pěny. Ochutnejte ji a případně znovu opepřete. Dejte ji do stříkacího (cukrářského) sáčku.
- Banketku rozkrojte, ale nedokrojte do konce. Do řezu vložte polovinu salátového listu a na něj nastříkejte pěnu.
- Vejce oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Okurky nakrájejte podélně na plátky. Ozdobte jimi banketku a doplňte ji pár lístky petrželky.
Vyzkoušejte také hermelínovou pomazánku se šunkou a vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci – vynikající chuťovka nejen na chlebíčky