Suroviny
- pekanové ořechy 120 g
- tatarská omáčka (Hellmann's) 80 g
- řecký jogurt 3 lžíce
- dijonská hořčice 2 lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- kopr (nasekaný) 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- pepř (čerstvě namletý) 1/4 lžičky
- kuřecí maso (vařené, pečené nebo grilované, natrhané nebo nakrájené) 350 g
- hroznové víno (červené) 1 hrnek
- jablka Granny Smith 3/4 ks
- červená cibule (nadrobno nakrájená) 1/3 hrnku
- croissant (máslový) 4 ks
Vyzkoušejte croissanty plněné kuřecím salátem podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Rozprostřete pekany na plech a pečte je 8–10 minut, dokud nezezlátnou a nerozvoní se. Nechte je vychladnout a poté je nasekejte nahrubo.
- Ve velké míse vyšlehejte tatarskou omáčku Hellmann's, jogurt, obě hořčice, citronovou šťávu, kopr, sůl a pepř do hladké omáčky.
- Do mísy k omáčce přidejte natrhané nebo nakrájené kuřecí maso, přepůlené hrozny, na kostičky nakrájené jablko, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a nasekané ořechy. Vše dobře promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně propojily s omáčkou.
- Naplňte croissanty. Každý podélně rozkrojte, ale nedokrojte úplně – vytvořte kapsu. Vložte do ní list salátu a naplňte ji štědrou porcí kuřecího salátu. Můžete navrch posypat zbylými ořechy a podávejte.

PRIMA TIPY:
- Skladování: Uchovávejte salát a croissanty zvlášť, aby pečivo nevlhlo. Salát vydrží v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.
- Rady navíc: Pokud nemáte zbytky vařeného nebo pečeného kuřete, použijte trhané maso z koupeného grilovaného kuřete. Croissanty před plněním klidně lehce přihřejte.
Připravte báječné sendviče s tatarskou omáčkou Hellmann's
Dobrý sendvič znamená pro každého něco jiného. Někteří z nás si ho nedokážou představit bez sýra a šunky, jiní si zas nejvíce pochutnají na poctivé pomazánce a pořádné porci zeleniny. Asi všichni se ale shodneme na tom, že ten nejlepší sendvič nesmí být ošizený nebo suchý. A to se bez dobré omáčky neobejde. Inspirujte se recepty na sendviče, které jsou z různých ingrediencí, ovšem jedno mají společné – jsou neskutečně dobré a nechybí v nich lahodná tatarská omáčka Hellmann's!
