Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Moje hodnocení
2x

Zapomeňte na obyčejné kuřecí sendviče! Vylepšete je křupavým jablkem, sladkými hrozny, oříšky a dvěma druhy hořčice. To vše v máslovém croissantu, který povýší váš oběd nebo piknik na gurmánský zážitek. Připravte tento lahodný a osvěžující sendvič se šťavnatým kuřecím salátem během pár minut.

4 porce
20 minut

Suroviny

Vyzkoušejte croissanty plněné kuřecím salátem podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Rozprostřete pekany na plech a pečte je 8–10 minut, dokud nezezlátnou a nerozvoní se. Nechte je vychladnout a poté je nasekejte nahrubo.
  2. Ve velké míse vyšlehejte tatarskou omáčku Hellmann's, jogurt, obě hořčice, citronovou šťávu, kopr, sůl a pepř do hladké omáčky.
  3. Do mísy k omáčce přidejte natrhané nebo nakrájené kuřecí maso, přepůlené hrozny, na kostičky nakrájené jablko, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a nasekané ořechy. Vše dobře promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně propojily s omáčkou.
  4. Naplňte croissanty. Každý podélně rozkrojte, ale nedokrojte úplně – vytvořte kapsu. Vložte do ní list salátu a naplňte ji štědrou porcí kuřecího salátu. Můžete navrch posypat zbylými ořechy a podávejte.

PRIMA TIPY:

  • Skladování: Uchovávejte salát a croissanty zvlášť, aby pečivo nevlhlo. Salát vydrží v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.
  • Rady navíc: Pokud nemáte zbytky vařeného nebo pečeného kuřete, použijte trhané maso z koupeného grilovaného kuřete. Croissanty před plněním klidně lehce přihřejte.

Připravte báječné sendviče s tatarskou omáčkou Hellmann's

Dobrý sendvič znamená pro každého něco jiného. Někteří z nás si ho nedokážou představit bez sýra a šunky, jiní si zas nejvíce pochutnají na poctivé pomazánce a pořádné porci zeleniny. Asi všichni se ale shodneme na tom, že ten nejlepší sendvič nesmí být ošizený nebo suchý. A to se bez dobré omáčky neobejde. Inspirujte se recepty na sendviče, které jsou z různých ingrediencí, ovšem jedno mají společné – jsou neskutečně dobré a nechybí v nich lahodná tatarská omáčka Hellmann's!

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů