Suroviny
- čerstvé houby (nebo mražené) 100 g
- nakládané houby (v kyselém nálevu) 300 g
- hovězí vývar 400 ml
- plátková želatina 3 plátky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- ocet
- cibule (k podávání)
Postup přípravy
- Sceďte nakládané houby a čtvrtinu jejich nálevu přilijte k vývaru v hrnci.
- Vývar přiveďte k varu a přidejte čerstvé či mražené houby spolu s nakládanými. Nechte vařit 3 minuty.
- Plátky želatiny namočte do studené vody na 2 minuty, poté je vymačkejte a přidejte do horkého vývaru.
- Za stálého míchání rozpusťte želatinu, směs osolte, opepřete a případně okyselte podle chuti (můžete použít citronovou šťávu nebo trochu octa).
- Formu vyložte potravinářskou fólií a nalijte do ní houbovou směs. Povrch překryjte fólií a dejte na noc do lednice ztuhnout.
- Sulc podávejte vychlazený, s jemně nakrájenou cibulí, octem a čerstvým chlebem.
K houbovému sulcu se báječně hodí nakládaná cibule. Připravte ji podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaná červená cibule ve sladkokyselém nálevu