Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Moje hodnocení
2x

Vyzkoušejte osvědčený recept na houbový sulc – netradiční pochoutku, která potěší milovníky hub a studené kuchyně. Nakládané a čerstvé či mražené lesní houby v jemně okyseleném vývaru ztuhnou díky želatině v lahodný předkrm nebo lehkou večeři. Podávejte s cibulí, octem a plátkem chleba jako za starých časů.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sceďte nakládané houby a čtvrtinu jejich nálevu přilijte k vývaru v hrnci.
  2. Vývar přiveďte k varu a přidejte čerstvé či mražené houby spolu s nakládanými. Nechte vařit 3 minuty.
  3. Plátky želatiny namočte do studené vody na 2 minuty, poté je vymačkejte a přidejte do horkého vývaru.
  4. Za stálého míchání rozpusťte želatinu, směs osolte, opepřete a případně okyselte podle chuti (můžete použít citronovou šťávu nebo trochu octa).
  5. Formu vyložte potravinářskou fólií a nalijte do ní houbovou směs. Povrch překryjte fólií a dejte na noc do lednice ztuhnout.
  6. Sulc podávejte vychlazený, s jemně nakrájenou cibulí, octem a čerstvým chlebem.

K houbovému sulcu se báječně hodí nakládaná cibule. Připravte ji podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaná červená cibule ve sladkokyselém nálevu

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů