Suroviny
- šalotka 2 ks
- nektarinky 4 ks
- máslo 2 lžíce
- červené víno 100 ml
- med 2 lžíce
- hermelín 4 ks
- olivový olej
- sušené chilli papričky 1 lžička
- sladká paprika 1 lžička
- slanina (plátková) 100 g
Postup přípravy:
- Šalotky oloupejte a nakrájejte najemno. Nektarinky omyjte, nakrájejte na kostičky a společně se šalotkou krátce orestujte na másle.
- Zalijte vínem a duste, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Nakonec přimíchejte med. Sýry pomažte olejem a posypte sušenými chilli papričkami a sladkou paprikou.
- Ochucené sýry zabalte do plátků slaniny a vložte do alobalu. Pevně uzavřete a grilujte cca 10 minut po obou stranách.
- Sýr opatrně vyjměte z alobalu a podávejte s omáčkou z dušených nektarinek, salátkem a pečivem.
Máte rádi hermelín, ale spíš nakládaný? Připravte si ho podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaný hermelín
Nebo mrkněte na další recepty z grilu: