Nemravně dobrá kuchařka

Šumavská topinka podle Pepy Nemravy – jihočeská hospodská chuťovka, když nemáte chuť na maso…

Moje hodnocení
2x

Topinka s česnekem patří mezi naše národní poklady, chutná skvěle samotná, ale je také nezbytným parťákem pro hovězí tatarák. Na Šumavě ale mají svoji verzi topinky, která chutná skvěle a obstojí i jako samostatný chod. Základem je krajíc šumavského chleba, nesmí chybět česnek, a vše završí míchaná vajíčka a strouhaný sýr. Zkuste autentickou verzi pravověrného Jihočecha Pepy Nemravy.

1 porce
20 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozpalte sádlo na pánvi a usmažte topinky z obou stran dozlatova. Dávejte pozor – čím víc sádlo rozpálíte, tím méně ho topinky nasáknou, ale zároveň hrozí jejich připálení. Zůstaňte u pánve a hlídejte je.
  2. Hotové topinky položte na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Vyklepněte vajíčka do misky, přidejte lžíci smetany a vyšlehejte vidličkou do hladké směsi.
  4. Na jiné pánvi zvolna rozpusťte máslo a vlijte na něj vaječnou směs. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nebudou vajíčka krémová a vláčná.
  5. Těsně před dokončením stáhněte pánev z plotny a vejce dochuťte solí a bílým pepřem podle chuti.
  6. Topinky potřete z obou stran česnekem, navršte na ně míchaná vajíčka a vydatně je posypte najemno nastrouhaným sýrem.

Vyzkoušejte také restované hříbky na topince podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Restované hříbky s bylinkami a česnekem na topince

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Nemravně dobrá kuchařka

Pepa Nemrava Nemravně dobrá kuchařka

V první kuchařce Pepy Nemravy najdete přes 120 receptů na nedělní oběd, svačinkové polévky, na večeře z pánve či pekáče, ale i na spousty pomazánek a chuťovek na různé oslavy a párty s přáteli.

Kuchařka je určena pro ty, co chtějí vařit jednoduše z lokálních surovin, ale občas tomu chtějí věnovat i trochu času a nehledají v tom zbytečné složitosti.

Většina receptů pochází z české a jihočeské kuchyně, ale naleznete zde i pár receptů zahraničních lehce šmrncnutých českou náturou anebo v Čechách zevšednělých.

V ryze slané kuchařce také naleznete 5 bonusových záložek s oblíbenými sladkými recepty.

Kuchařku můžete zakoupit na www.pepanemrava.cz.


Přečtěte si také

Recepty