Neobyčejné snídaně

Jednoduchý slaný chlebíček se sušenými rajčaty a fetou podle Buchty v troubě

Moje hodnocení
2x

Voňavý, kyprý a vláčný chléb se semínky a sušenými rajčaty chutná skvěle jen tak samotný. Jeho příprava je tak jednoduchá, že odteď už nemáte žádné výmluvy, proč ještě nepečete svůj chlebík. Stačí suroviny smíchat, vlít těsto do formy a o zbytek se postará kypřicí prášek, feta sýr a horká trouba. Výhodou je také to, že měkký vydrží i několik dní.

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Chlebíčkovou formu o délce 25 cm vymažte tukem a vysypte krupičkou či moukou, nebo ji  vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160 °C, horní a spodní pečení.
  2. Ve velké míse prošlehejte metličkou vejce, mléko a olej dohladka. Rajčata pokrájejte nahrubo a přidejte je do mísy spolu se semínky a ovesnými vločkami. Feta sýr rozdrobte na 1–2cm kousky, bylinky nasekejte nahrubo a přisypte do těsta. Promíchejte dohladka. Přisypte mouku a kypřicí prášek a vařečkou promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  3. Vlijte ho do připravené formy a pečte zhruba 60 minut, až povrch zezlátne a špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá.
  4. Upečený chléb nechte chladnout nejprve 10 minut ve formě, poté ho vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

Vyzkoušejte také domácí toustový chléb podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neobyčejné snídaně

Lucie Nováková Neobyčejné snídaně

Autorka Neobyčejné kuchařky, která provozuje také foodblog Buchta v troubě, přichází s další neobyčejnou novinkou. Tentokrát přišel čas na snídaně.

Abyste nemuseli neustále snídat chleba s něčím nebo ovesnou kaši, můžete si vybrat z 90 receptů z obyčejných surovin, které máte pravděpodobně doma. V drtivé většině jde o snadné a rychlé recepty pro každý den. Aby i sofistikovanější recepty byly zvládnutelné, tak jsou doplněné o postupové fotografie a časové osy, které jasně ukazují, kdy je třeba začít s přípravou.

Jako příspěvek k trendu neplýtvání, je zde i samostatná kapitola Záchranné snídaně s recepty, jak zpracovat zbylou kaši či palačinky, okoralý chléb nebo granolu, ze které už všichni vyjedli ořechy a čokoládu.

Kuchařku zakoupíte na eshop.buchtavtroube.cz.


Přečtěte si také

Recepty