Krevety smažené v křupavé tempuře s pikantní majonézou

Moje hodnocení
3x

Ať už krevety použijete do exotických pokrmů nebo jako luxusní přílohu, jejich jemná chuť si najde místo v každé kuchyni. Nechte se inspirovat například receptem na krevety v tempuře, které budou skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové pohárky.

2 porce
30 minut
thajská

Krevety:

Tempura:

Majonéza:

Postup přípravy:

  1. Krevety oloupejte, osušte a přendejte do mísy. Přidejte k nim jarní cibulku a na menší kousky nakrájený a oloupaný zázvor.
  2. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem. Vše promíchejte a nechte alespoň 10 minut marinovat.  Mezitím si připravte tempuru. Bílky oddělte od žloutků.
  3. Všechny suché ingredience promíchejte v míse a poté přilijte vodu a olej. Znovu promíchejte a na závěr vmíchejte bílky.
  4. Olej na smažení rozehřejte v hlubší pánvi nebo rendlíku (ideálně na teplotu 150 °C). Oleje by mělo být tolik, aby v něm při smažení mohly krevety plavat.
  5. Krevety osušte od marinády a obalte v těstíčku. Zhruba 3 minuty smažte dozlatova.
  6. Krevety v tempuře podávejte s domácí majonézou – smíchejte sweet chilli omáčku, nasekaný koriandr a poté směs dochuťte solí a pepřem.

Připraveno ve spolupráci s blogem Slepičárna.

Taky milujete krevety?

Krevety se čím dál více objevují na našich talířích, a to díky své delikátní chuti, univerzálnosti a jednoduché přípravě. Divoké krevety Mylord Premium pocházejí z volného moře u pobřeží Argentiny. Jsou známé svou intenzivní červenou barvou, která pochází z jejich stravy – mořských řas bohatých na astaxanthin. Díky krunýři se dají připravit přímo na grilu, aniž by maso ztratilo svou šťavnatost, a tak si při vaření vždy zachovají svou plnou chuť a vláčnost.

Chcete si připravit i vlastní sweet chilli omáčku? Pusťte si tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Thajská sweet chilli omáčka

Nebo zkuste další recepty s krevetami:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mylord Premium


Přečtěte si také

Recepty