Krevety:
Tempura:
- hladká mouka 20 g
- kukuřičný škrob 30 g
- kypřicí prášek do pečiva 3 g
- bílek 3 ks
- voda 25 g
- slunečnicový olej (+ olej na smažení) 80 g
Postup přípravy:
- Krevety oloupejte, osušte a přendejte do mísy. Přidejte k nim jarní cibulku a na menší kousky nakrájený a oloupaný zázvor.
- Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem. Vše promíchejte a nechte alespoň 10 minut marinovat. Mezitím si připravte tempuru. Bílky oddělte od žloutků.
- Všechny suché ingredience promíchejte v míse a poté přilijte vodu a olej. Znovu promíchejte a na závěr vmíchejte bílky.
- Olej na smažení rozehřejte v hlubší pánvi nebo rendlíku (ideálně na teplotu 150 °C). Oleje by mělo být tolik, aby v něm při smažení mohly krevety plavat.
- Krevety osušte od marinády a obalte v těstíčku. Zhruba 3 minuty smažte dozlatova.
- Krevety v tempuře podávejte s domácí majonézou – smíchejte sweet chilli omáčku, nasekaný koriandr a poté směs dochuťte solí a pepřem.
Připraveno ve spolupráci s blogem Slepičárna.
Taky milujete krevety?
Krevety se čím dál více objevují na našich talířích, a to díky své delikátní chuti, univerzálnosti a jednoduché přípravě. Divoké krevety Mylord Premium pocházejí z volného moře u pobřeží Argentiny. Jsou známé svou intenzivní červenou barvou, která pochází z jejich stravy – mořských řas bohatých na astaxanthin. Díky krunýři se dají připravit přímo na grilu, aniž by maso ztratilo svou šťavnatost, a tak si při vaření vždy zachovají svou plnou chuť a vláčnost.
Chcete si připravit i vlastní sweet chilli omáčku? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Thajská sweet chilli omáčka
Nebo zkuste další recepty s krevetami: