Suroviny
- červené chilli papričky (krajanské ) 4 ks
- česnek 3 stroužky
- třtinový cukr 225 g
- voda (převařená nebo filtrovaná) 250 ml
- bílý vinný ocet 130 ml
- voda (studená ) 2 lžíce
- kukuřičný škrob 1 a 1/2 lžíce
Připravte thajskou sweet chilli omáčku podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Z chilli papriček odstraňte stonky, rozkrojte je podélně a nakrájejte najemno. Použitej i semínka. Česnek najemno nasekejte.
- V menším hrnci rozpusťte ve vodě cukr. Přidejte ocet, chilli papričky a česnek.
- Přiveďte k varu a při střední teplotě vařte 12 minut.
- Ve studené vodě rozmíchejte kukuřičný škrob. Pod hrncem snižte teplotu a do omáčky přidejte škrobovou vodu. Důkladně promíchejte a nechte 3 minuty provařit.
- Hotovou omáčku nechte trošku vychladnout a poté ji přes trychtýř přelijte do čistých uzavíratelných lahví.
- Jakmile úplně vystydne, skladujte ji v ledničce. Takto vydrží až 3 měsíce.
PRIMA TIP: Ostrost hotové omáčky je přímo úměrná pálivosti použitých chilli papriček. Jemnější jsou dlouhé červené papričky, pokud chcete říznější omáčku, volte malé papričky nebo speciální druhy podle chuti.