restaurace Hliněná bašta

Tygří krevety s mangem, zázvorem, chilli a kokosovým mlékem z Hliněné bašty  

Moje hodnocení
6x

Nevšední spojení krevet, sladkého manga a štiplavého zázvoru, které krásně zjemní kokosové mléko. Chcete si připravit zajímavý předkrm nebo hlavní jídlo, které na vás dýchne omamnými vůněmi? Pak pro vás máme perfektní tip z restaurace Hliněná bašta.

1 porce
30 minut
středomořská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Krevety osolte a orestujte na olivovém oleji.
  2. Přidejte zázvor, mango, kousek citronové trávy, srirachu a sweet chilli.
  3. Zalijte kokosovým mlékem a krátce provařte.
  4. Vyndejte citronovou trávu, osolte a posypte koriandrem.

Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry dělají z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. Už jste zavítali?

Autor receptu: Hynek Vávra

S krevetami si můžete připravit i skvělé těstoviny, a to podle videoreceptu Šéfa:

Kompletní recept najdete ZDE

A další krevetové specialitky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

restaurace Hliněná bašta


Přečtěte si také

Recepty