Suroviny
- tygří krevety 5 ks
- mango (pokrájené na kostičky) cca 250 g
- kokosové mléko 300 ml
- sweet chilli omáčka 1 lžíce
- sriracha omáčka 1 lžíce
- koriandr (čerstvý) 1 lžíce
- sůl
- olivový olej
- zázvor (posekaný nahrubo)
Postup přípravy:
- Krevety osolte a orestujte na olivovém oleji.
- Přidejte zázvor, mango, kousek citronové trávy, srirachu a sweet chilli.
- Zalijte kokosovým mlékem a krátce provařte.
- Vyndejte citronovou trávu, osolte a posypte koriandrem.
Tygří krevety s mangem, zázvorem, chilli a kokosovým mlékem zHliněné bašty Zdroj: restaurace Hliněná bašta
Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty
Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry dělají z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. Už jste zavítali?
Autor receptu: Hynek Vávra
S krevetami si můžete připravit i skvělé těstoviny, a to podle videoreceptu Šéfa:
Kompletní recept najdete ZDE
A další krevetové specialitky: