Mylord Premium

Rychlá večeře: Krémové pikantní špagety s krevetami

Moje hodnocení
1x

Pro milovníky krevet přinášíme recept na bleskurychlé špagety s lahodnou omáčkou, která je krémová díky smetaně a ostrá díky chilli. Dokonalé spojení, které se k jemnému masu krevet skvěle hodí. Podávejte jako bleskovku po příchodu z práce nebo klidně jako slavnostní pokrm pro náročné hosty.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Krevety smíchejte s nasekanou chilli papričkou, česnekem a jednou hrstí petrželky. Nechte chvilku marinovat. Mezitím uvařte špagety dle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemná půlkolečka. Orestujte dozlatova (pozor, nepřipalte!) na rozpálené pánvi na oleji s máslem. Cibuli vyndejte z pánve a na výpeku restujte připravené krevety asi 3 minuty. Na závěr vmíchejte uzenou papriku.
  3. Krevety vyndejte z pánve a na výpek přilijte vývar, povařte, přilijte smetanu a znovu povařte. Přidejte osmaženou cibulku, promíchejte, poté přidejte nastrouhaný parmazán, to celé promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Uvařené (slité) špagety promíchejte s krémovou omáčkou. Na závěr přidejte orestované krevety, posypte zbylou petrželkou a promíchejte. Podávejte ozdobené parmazánem.

PRIMA TIP: Krevety Mylord pocházejí z certifikovaných a prověřených farem ve Vietnamu. Hned po výlovu jsou oloupané, předvařené a šokově zamražené. Během krátkého blanšírování krevety získají svou typicky narůžovělou barvu.

Vyzkoušejte také špagety s fenyklem a krevetami podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohreichem

Kompletní recept najdete ZDE: Špagety s fenyklem a krevetami

Inspirujte se i dalšími originálními recepty s krevetami

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mylord Premium


Přečtěte si také

Recepty