Suroviny
- krevety (např. Mylord Premium) 250 g
- chilli paprička 1 ks
- česnek 2 stroužky
- hladkolistá petržel 2 hrsti
- špagety 500 g
- cibule 2 ks
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 20 g
- uzená paprika 1 lžíce
- kuřecí vývar 200 ml
- smetana ke šlehání 150 ml
- strouhaný parmazán 30 g + na ozdobu
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Krevety smíchejte s nasekanou chilli papričkou, česnekem a jednou hrstí petrželky. Nechte chvilku marinovat. Mezitím uvařte špagety dle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemná půlkolečka. Orestujte dozlatova (pozor, nepřipalte!) na rozpálené pánvi na oleji s máslem. Cibuli vyndejte z pánve a na výpeku restujte připravené krevety asi 3 minuty. Na závěr vmíchejte uzenou papriku.
- Krevety vyndejte z pánve a na výpek přilijte vývar, povařte, přilijte smetanu a znovu povařte. Přidejte osmaženou cibulku, promíchejte, poté přidejte nastrouhaný parmazán, to celé promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Uvařené (slité) špagety promíchejte s krémovou omáčkou. Na závěr přidejte orestované krevety, posypte zbylou petrželkou a promíchejte. Podávejte ozdobené parmazánem.
PRIMA TIP: Krevety Mylord pocházejí z certifikovaných a prověřených farem ve Vietnamu. Hned po výlovu jsou oloupané, předvařené a šokově zamražené. Během krátkého blanšírování krevety získají svou typicky narůžovělou barvu.
- Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz / Štěpánem Vašákem.
Vyzkoušejte také špagety s fenyklem a krevetami podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohreichem
Kompletní recept najdete ZDE: Špagety s fenyklem a krevetami
Inspirujte se i dalšími originálními recepty s krevetami