VE VARU: Rychlé linguine s krevetami, citronem a petrželí podle Ondřeje Moliny
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Rychlé linguine s krevetami, citronem a petrželí podle Ondřeje Moliny
Zdroj:
FTV Prima
Postup přípravy
-
Osolenou vodu přiveďte k varu, přidejte linguine a vařte o 3 minuty méně, než je doporučeno na obalu. Sceďte těstoviny a uschovejte hrnek vody z vaření těstoviny
-
Česnek a chilli nakrájejte na tenké plátky. Česnek dejte do pánve se 2 lžícemi olivového oleje a restujte, dokud česnek nezezlátne, poté přidejte chilli.
-
Odložených 100 ml vody nalijte do pánve s česnekem, přidáme linguine a vařte 3 minuty.
-
Když zbývá pouhých 30 sekund doby vaření, přidejte syrové, oloupané a nahrubo nasekané krevety a rychle je promíchejte, poté pánev stáhněte z ohně a přidejte citronovou kůru, nahrubo nasekanou petržel a zbývající lžíci olivového oleje, dokud nevznikne krémová omáčka. Teplo z pánve uvaří krevety během několika sekund.
-
Přendejte do nahřáté servírovací mísy a ihned podávejte.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Šéfkuchař Ondřej Molina
Zdroj: FTV Prima
Šéfkuchař Ondřej Molina
Zdroj:
FTV Prima