Ondřej Molina

VE VARU: Rychlé linguine s krevetami, citronem a petrželí podle Ondřeje Moliny

Moje hodnocení
4x

V novém pořadu Ve varu představil kuchař Ondřej Molina recept na bleskovou večeři ve stylu aglio olio pepperoncino vylepšenou o tygří krevety. Základem italské kuchyně je rychlá úprava jen několika málo špičkových surovin.

3 porce
20 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Osolenou vodu přiveďte k varu, přidejte linguine a vařte o 3 minuty méně, než je doporučeno na obalu. Sceďte těstoviny a uschovejte hrnek vody z vaření těstoviny
  2. Česnek a chilli nakrájejte na tenké plátky. Česnek dejte do pánve se 2 lžícemi olivového oleje a restujte, dokud česnek nezezlátne, poté přidejte chilli.
  3. Odložených 100 ml vody nalijte do pánve s česnekem, přidáme linguine a vařte 3 minuty.
  4. Když zbývá pouhých 30 sekund doby vaření, přidejte syrové, oloupané a nahrubo nasekané krevety a rychle je promíchejte, poté pánev stáhněte z ohně a přidejte citronovou kůru, nahrubo nasekanou petržel a zbývající lžíci olivového oleje, dokud nevznikne krémová omáčka. Teplo z pánve uvaří krevety během několika sekund.
  5. Přendejte do nahřáté servírovací mísy a ihned podávejte.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Molina

Instagram @chef_ondrejmolina


Přečtěte si také

Recepty