Suroviny
- linguine 320 g
- česnek 2 stroužky
- červená chilli paprička 1 ks
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- tygří krevety 500 g
- citronová kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- hladkolistá petržel 1 velká hrst
- sůl
Postup přípravy
- Osolenou vodu přiveďte k varu, přidejte linguine a vařte o 3 minuty méně, než je doporučeno na obalu. Sceďte těstoviny a uschovejte hrnek vody z vaření těstoviny
- Česnek a chilli nakrájejte na tenké plátky. Česnek dejte do pánve se 2 lžícemi olivového oleje a restujte, dokud česnek nezezlátne, poté přidejte chilli.
- Odložených 100 ml vody nalijte do pánve s česnekem, přidáme linguine a vařte 3 minuty.
- Když zbývá pouhých 30 sekund doby vaření, přidejte syrové, oloupané a nahrubo nasekané krevety a rychle je promíchejte, poté pánev stáhněte z ohně a přidejte citronovou kůru, nahrubo nasekanou petržel a zbývající lžíci olivového oleje, dokud nevznikne krémová omáčka. Teplo z pánve uvaří krevety během několika sekund.
- Přendejte do nahřáté servírovací mísy a ihned podávejte.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Šéfkuchař Ondřej Molina Zdroj: FTV Prima