Filip Sajler / Cibule Bistro

Nasi Goreng s krevetami podle šéfkuchaře Filipa Sajlera

Moje hodnocení
2x

Nasi Goreng je tradiční jídlo z jihovýchodní Asie. V podstatě jde o smaženou rýži, která se restuje s různou zeleninou, vejcem a masem nebo krevetami. Obvykle se připravuje ze zbylé uvařené rýže, ale pokud máte chuť, můžete si toto jídlo uvařit i z rýže čerstvě uvařené. Vyzkoušejte skvělou verzi, kterou připravil šéfkuchař Filip Sajler se svým týmem.

4 porce
45 minut
asijská

Suroviny

K podávání

Připravte Nasi Goreng s krevetami podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Propláchnutou rýži zalijte PHO vývarem Cibule Bistro a v rýžovaru uvařte.
  2. Sójovou omáčku, srirachu, rybí omáčku, najemno nakrájený zázvor a zbylý PHO vývar společně krátce provařte.
  3. V rozehřátém hrnci na sezamovém oleji zarestujte postupně na nudličky nakrájenou mrkev, na klínky cibuli, na plátky pórek, česnek, feferonku a jarní cibulku.
  4. V zelenině zarestujte vejce. Přidejte uvařenou rýži a společně vše důkladně opečte.
  5. Zastříkněte rozvarem z omáček a zázvoru a na závěr vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr.
  6. Smaženou rýži podávejte s krevetami orestovanými na sezamovém oleji, čerstvým koriandrem, feferonkou, sezamem, limetkou a katsuobushi.
PRIMA TIP: Místo restovaného vejce můžete k podávání připravit vejce sázené. Kromě krevet lze smaženou rýži připravit například s tofu, kuřecím nebo hovězím masem.

Všestranný parťák v kuchyni

Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.

Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Filip Sajler / Cibule Bistro

www.cibulebistro.cz


Přečtěte si také

Recepty