Salát
- směs listových salátů 2 hrsti
- salátová okurka 1/2 ks
- cherry rajčata 10 ks
- mrkev 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- mango 1/2 ks
- krevety (divoké krevety 13/15 Mylord Premium) 500 g (1 balení)
- arašídy (pražené) 50 g
- máta (nebo koriandr)
Zálivka
- červená chilli paprička (nakrájená nadrobno) 1 ks
- česnek (rozmačkaný) 1 stroužek
- rybí omáčka 2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžíce
- zázvor (nastrouhaný) 1 lžička
- cukr 2 lžičky
- sezamový olej 1 lžička
Postup přípravy
- Do misky dejte veškeré suroviny na zálivku a promíchejte.
- Mezitím rozmražené krevety hoďte na gril a grilujte z každé strany přibližně 2 minuty.
- Do servírovací mísy dejte listy salátu, pokrájenou okurku, mrkev na tenké nudličky, překrojená rajčata, pokrájené mango, zelenou cibulku a lístky máty.
- Na zeleninu položte grilované krevety a vše zalijte zálivkou. Nakonec posypte nahrubo nasekanými arašídy.
PRIMA TIP: Divoké krevety Mylord Premium se skvěle hodí na grilování. Jejich pevný krunýř je ochrání, takže se maso nespálí a neztratí na šťavnatosti. Stačí je včas vyndat z mrazáku a pak během chvilky vykouzlíte úsměv na tvářích všech strávníků.
Vyzkoušejte také krevety s česnekem a chilli podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krevety s česnekem a chilli