Suroviny
- krevety (čerstvé) 500 g
- kukuřičná krupice (kaše nebo polenta, tradiční nebo instantní) 1 hrnek
- plnotučné mléko 2 hrnky
- voda 2 hrnky
- máslo 2 lžíce
- čedar (nahrubo nastrouhaný) 1/2 hrnku
- česnek 1 stroužek
- jarní cibulka 3 ks
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- citronová šťáva 1 lžička
Postup přípravy
- Příprava kukuřičné kaše: Smíchejte vodu a mléko, přiveďte k varu, přidejte kukuřičnou kaši a za občasného míchání vařte do krémové konzistence (přibližně 10 minut u instantní kaše). Přimíchejte máslo a nastrouhaný sýr, osolte podle chuti.
- Příprava krevet: V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a nakrájenou jarní cibulku a restujte dozlatova. Přidejte krevety, dochuťte solí a pepřem a opékejte do růžova (3-4 minuty). Nakonec pokapejte citronovou šťávou.
- Servírování: Na talíř dejte vrstvu krémové kaše a na ni krevety s jarní cibulkou.
PRIMA TIP: Surovinu k přípravě kaše najdete v obchodech pod názvy kukuřičná kaše, krupice nebo mouka, případně polenta. Kromě prvosuroviny je na trhu i instantní kaše, u které je příprava o dost kratší.
Tento recept je jedním z pokrmů, které cestovatel a milovník jídla Carlton McCoy představuje ve své sérii Kulinářská show Putování za chutěmi. Ať už jste vášnivý kuchař nebo jen nadšenec hledající inspiraci, McCoy vás provede světem, kde každá kultura vypráví svůj příběh na talíři. Připojte se k němu na jeho gastronomické cestě, kterou představuje už od 9. listopadu na TV Paprika.
Vyzkoušejte také krevety s česnekem a chilli podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krevety s česnekem a chilli