Suroviny:
- česnek 2 stroužky
- tymián 3 snítky
- bílé víno 50 ml
- králičí stehno 4 ks
- sůl (podle chuti)
- rostlinný olej 2 lžíce
- anglická slanina 150 g
- jablka 3 ks
- cibule 2 ks
- sušené švestky 100 g
- zeleninový vývar 250 ml
Postup přípravy:
Z utřeného česneku, poloviny lístků tymiánu a vína si připravte marinádu. Králičí stehna osolte, naložte do marinády a nechte odležet v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
Stehna pak opečte na rozpáleném oleji s kousky slaniny dozlatova, přendejte do pekáčku, přidejte na kousky nakrájená jablka a cibuli, zbylý tymián, švestky, zalijte vývarem a pečte přikryté v předehřáté troubě při 140 °C asi 60 minut.
Poté odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte asi 10 minut. Pečená stehna můžete podávat například s opečenými bramborami s cibulí.
Pokud máte rádi pečená stehna, můžete vyzkoušet i krůtí! Stačí si pustit náš videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krůtí stehna