Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen
Zdroj: Rok s Garden & Kitchen
Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen
Zdroj:
Rok s Garden & Kitchen
Postup přípravy
-
Králíka naporcujte na menší kousky. Česnek oloupejte a tři stroužky utřete v hmoždíři s odrhnutým rozmarýnem, solí a 2 lžícemi oleje. Vzniklou marinádou potřete maso a nechte do druhého dne nebo alespoň 2–3 hodiny odležet v chladu.
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Zbylý česnek nasekejte nadrobno. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte 3 lžíce oleje a opečte cibuli a česnek dozlatova, zhruba 3 minuty na středním stupni. Vyjměte a nechte stranou.
-
Do volného hrnce vlijte 3–4 lžíce oleje a rozehřejte ho. Marinované králičí kousky obalujte v mouce, přebytečnou oklepejte, a osmažte je v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
-
Troubu předehřejte na 200 °C. K osmaženému masu vraťte opečenou cibuli a česnek, vše zalijte bílým vínem a vývarem, přidejte tymián a bobkový list a přiveďte směs k varu. Zakryjte poklicí a vložte do předehřáté trouby na 15 minut. Pak snižte teplotu na 165 °C a dopečte 1,5–2 hodiny doměkka, délka pečení záleží na stáří a velikosti králíka.
-
Na závěr vmíchejte olivy a nahrubo nasekanou petrželku a podávejte s rýží basmati.
Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen 2
Zdroj: Rok s Garden & Kitchen
Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen 2
Zdroj:
Rok s Garden & Kitchen