Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen
                                                    
                        Zdroj: Rok s Garden & Kitchen
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Rok s Garden & Kitchen
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    
        
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Králíka naporcujte na menší kousky. Česnek oloupejte a tři stroužky utřete v hmoždíři s odrhnutým rozmarýnem, solí a 2 lžícemi oleje. Vzniklou marinádou potřete maso a nechte do druhého dne nebo alespoň 2–3 hodiny odležet v chladu.
    
 
    - 
        Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Zbylý česnek nasekejte nadrobno. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte 3 lžíce oleje a opečte cibuli a česnek dozlatova, zhruba 3 minuty na středním stupni. Vyjměte a nechte stranou.
    
 
    - 
        Do volného hrnce vlijte 3–4 lžíce oleje a rozehřejte ho. Marinované králičí kousky obalujte v mouce, přebytečnou oklepejte, a osmažte je v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
    
 
    - 
        Troubu předehřejte na 200 °C. K osmaženému masu vraťte opečenou cibuli a česnek, vše zalijte bílým vínem a vývarem, přidejte tymián a bobkový list a přiveďte směs k varu. Zakryjte poklicí a vložte do předehřáté trouby na 15 minut. Pak snižte teplotu na 165 °C a dopečte 1,5–2 hodiny doměkka, délka pečení záleží na stáří a velikosti králíka.
    
 
    - 
        Na závěr vmíchejte olivy a nahrubo nasekanou petrželku a podávejte s rýží basmati.
    
 
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen 2
                                                    
                        Zdroj: Rok s Garden & Kitchen
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen 2
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Rok s Garden & Kitchen