zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen
Autor: Rok s Garden & Kitchen Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen

Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen

Hodnoceno: 10x
Nedělní klasika na českém i francouzském stole. V tomto případě dostává králík řecký nádech díky olivám, rozmarýnu a tymiánu. Nevšední podávání s rýží basmati netučné maso ještě více odlehčí.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Králíka naporcujte na menší kousky. Česnek oloupejte a tři stroužky utřete v hmoždíři s odrhnutým rozmarýnem, solí a 2 lžícemi oleje. Vzniklou marinádou potřete maso a nechte do druhého dne nebo alespoň 2–3 hodiny odležet v chladu. 
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Zbylý česnek nasekejte nadrobno. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte 3 lžíce oleje a opečte cibuli a česnek dozlatova, zhruba 3 minuty na středním stupni. Vyjměte a nechte stranou. 
  3. Do volného hrnce vlijte 3–4 lžíce oleje a rozehřejte ho. Marinované králičí kousky obalujte v mouce, přebytečnou oklepejte, a osmažte je v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. 
  4. Troubu předehřejte na 200 °C. K osmaženému masu vraťte opečenou cibuli a česnek, vše zalijte bílým vínem a vývarem, přidejte tymián a bobkový list a přiveďte směs k varu. Zakryjte poklicí a vložte do předehřáté trouby na 15 minut. Pak snižte teplotu na 165 °C a dopečte 1,5–2 hodiny doměkka, délka pečení záleží na stáří a velikosti králíka. 
  5. Na závěr vmíchejte olivy a nahrubo nasekanou petrželku a podávejte s rýží basmati. 
Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen
Autor: Rok s Garden & Kitchen Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz