Suroviny
- králičí maso (vykostěné a na kousky nakrájené) z 1 menšího králíka
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 150 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
K podávání
- majonéza (ochucená rozetřeným česnekem)
- směs listových salátů
- citron (dílky)
- brambory (opečené)
V prvorepublikové kuchyni byl V. V. hvězdou a jeho úspěšné působení v československé gastronomii trvalo ještě mnoho let po válce. Mnohé hvězdy současné gastronomie na něj s obdivem vzpomínají. Vrabcovy kuchařky patří dodnes k pokladům kuchyňských knihovniček a jeho recepty vycházejí v nejrůznějších publikacích stále znova.
Postup přípravy
- Porce masa lehce naklepejte, potřete česnekem utřeným se solí a na dobře rozehřátém oleji v nepřilnavé pánvi je opečte při středně vyšší teplotě dozlatova.
- Nechte odsát přebytečný olej, maso srovnejte na podávací mísu, odzdobte lístky salátu a dílky citronu a podávejte s opékanými bramborami a ochucenou majonézou.
Pečený králík s česnekovou majonézou a opékanými bramborami podle Viléma Vrabce Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Pečený králík s česnekovou majonézou a opékanými bramborami podle Viléma Vrabce Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Další elegantní recepty od Viléma Vrabce najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH