Prima FRESH

Pečený králík s česnekovou majonézou a opékanými bramborami podle Viléma Vrabce

Moje hodnocení
2x

V.V. připisuje tuto jednoduchou úpravu králičího masa španělské kuchyni – další doklad toho, jak byl guru české gastronomie otevřený nejrůznějším kulinárním vlivům a jak oceňoval v kuchyni jednoduché, ale precizně provedené postupy. Nechte se jím inspirovat a vyzkoušejte tento recept servírovat třeba na velikonoční tabuli.

4 porce
60 minut

Suroviny

K podávání

V prvorepublikové kuchyni byl V. V. hvězdou a jeho úspěšné působení v československé gastronomii trvalo ještě mnoho let po válce. Mnohé hvězdy současné gastronomie na něj s obdivem vzpomínají. Vrabcovy kuchařky patří dodnes k pokladům kuchyňských knihovniček a jeho recepty vycházejí v nejrůznějších publikacích stále znova.

Postup přípravy

  1. Porce masa lehce naklepejte, potřete česnekem utřeným se solí a na dobře rozehřátém oleji v nepřilnavé pánvi je opečte při středně vyšší teplotě dozlatova.
  2. Nechte odsát přebytečný olej, maso srovnejte na podávací mísu, odzdobte lístky salátu a dílky citronu a podávejte s opékanými bramborami a ochucenou majonézou.

Další elegantní recepty od Viléma Vrabce najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty