Suroviny
Postup přípravy:
- Kořenovou zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostičky.
- Ve větší pánvi zeleninu orestujte na másle s troškou oleje. Jakmile je zelenina lehce zlatá, přendejte ji i s tukem do pekáče.
- Králičí stehna omyjte, osušte papírovou utěrkou a z obou stran osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
- Položte je na zeleninu, přidejte bylinky, jalovec a asi 50 ml vody. Zaklopte nebo přikryjte alobalem.
- Pekáč dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, po této době maso odkryjte a vše dopečte dozlatova.
- Během této doby maso přelévejte výpekem. Servírujte ideálně s bramborovou kaší.
Další recepty s králičím masem:
Nemáte rádi králíka a chcete si uvařit jinou českou klasiku? Zkuste náš videorecept na pomalu pečenou kachnu.
Kompletní recept najdete ZDE.