Korpus:
- vejce 6 ks
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 80 g
- rostlinný olej 20 ml
- hladká mouka 160 g
- kakao 30 g
Krém:
- máslo 260 g
- karamelové kondenzované mléko 320 g
Dokončení:
- popcorn (slaný) 2 hrsti
- hořká čokoláda 50 g
Postup přípravy:
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé, pevné pěny.
Olej vmíchejte do vaječné pěny a poté pomocí gumové stěrky jemně zapracujte mouku prosátou s kakaem.
Připravte formu (cca 20 cm v průměru), vyložte ji pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte v troubě předehřáté na 165 °C asi 40 minut. Upečený korpus nechte vychladnout a poté ho vyklopte z formy.
Změklé máslo vyšlehejte s karamelovým kondenzovaným mlékem do hladkého krému.
Korpus vodorovně prokrojte na tři stejně silné pláty. Potřete je krémem, jednotlivé vrstvy slepte a celý dort pak krémem pomažte i po obvodu a na povrchu.
Dort dozdobte pusinkami ze zbylého krému, slaným popcornem a rozpuštěnou čokoládou, kterou můžete po obvodu jemně „nastříkat“. Nechte v chladu ztuhnout a podávejte.
Další efektní dort, který vám svým vzhledem vezme dech? Máme videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Mechový dort