Karamelová omáčka:
- cukr krupice 100 g
- smetana ke šlehání (40%) 120 g
Tvarohový krém:
- vanilkový lusk 1 ks
- moučkový cukr 2 lžíce
- smetana ke šlehání 400 ml
- měkký tvaroh (ve vaničce) 600 g
Postup přípravy:
Cukr rozpusťte na světlý karamel. Přilijte horkou smetanu a za stálého míchání společně krátce provařte, odstavte a nechte v pokojové teplotě vychladnout.
Mezitím připravte krém. Semínka z lusku vyškrábněte do mísy. Přidejte cukr, smetanu a tvaroh. Společně vyšlehejte do hladkého krému, který rozdělte do skleniček.
Navrch nalijte vychladlý smetanový karamel. Můžete podávat např. s cukrářskými piškoty.
Dobře známá sladkost s piškoty? Pusťte si náš videorecept na italskou klasiku!
Kompletní recept najdete ZDE: Tiramisu