Bufler
- vejce 2 ks
- cukr krystal 35 g
- hladká mouka 50 g
- voda 15 g
- sůl 1 špetka
Ovocná pěna
- bílek 120 g
- cukr krystal 240 g
- ovocné pyré (malinové nebo z mučenky) 80 ml
- kyselina citronová 1/2 lžičky
Poleva
- čokolada (karamelová, Gold – Callebaut) 300 g
- kakaové máslo 30 g
- lyofilizované maliny (na posypání)
Postup přípravy
- Na piškoty v robotu vyšlehejte bílky se špetkou soli a 35 g cukru do tuhého sněhu. Následně zašlehejte žloutky s vodou. Přisypte mouku a řádně stěrkou promíchejte. Rozehřejte troubu na 170 °C horkovzduch. Přendejte směs do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte malé podlouhlé piškoty. Upečené korpusy nechte vychladit na mřížce.
- Pěnu připravte tak, že dáte nad vodní páru zahřát bílky s cukrem a kyselinou citronovou, lehce promíchávejte, dokud nemají bílky s cukrem teplotu 85 °C. Nyní nechte pracovat robot, přilijte ovocné pyré. Vyšlehejte do husté pěny. Sněhová hmota by měla být pevná. Přendejte do cukrářského sáčku a za pomocí špičky naneste pěnu na piškoty.
- Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s kakaovým máslem. V této polevě poté namáčejte nastříkané piškoty. Namočte je, oklepte a dejte na mřížku ztuhnout.
PRIMA TIP Martiny Kynstlerové ze zlínské Školy vaření: Než poleva zaschne, posypte indiánky nadrobeným lyofilizovaným ovocem nebo drcenými oříšky.
Vyzkoušejte také mini Pavlovy s čerstvým ovocem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Letní mini Pavlova s čerstvým ovocem