Kateřina Jašková

Jemné butter chicken aneb indické kuře v máslové omáčce, které bude chutnat i dětem

Moje hodnocení
2x

Lákají vás indické pokrmy, ale někdy jsou na vaše chuťové pohárky až moc aromatické? Nebo tyto chutě pro vaše děti ještě úplně nejsou? Vyzkoušejte nový recept na jemné butter chicken, které potěší každého člena rodiny.

6 porcí
60 minut
indická

Marinované maso:

Omáčka:

K servírování:

Postup přípravy:

  1. Nejprve namarinujte maso. Maso nakrájejte na menší kostky, přendejte je do mísy a zakápněte citronovou šťávou. Promíchejte.

  2. Poté přidejte jogurt, sůl a veškeré koření. Promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a nechte marinovat do druhého dne.

  3. Druhý den začněte tak, že rozehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte máslo a postupně, cca na třikrát zprudka orestujte maso. Orestované maso pak přendejte do zapékací mísy a dejte do trouby péct na 20 minut.

  4. Nyní připravte omáčku. V té samé pánvi, kde jste restovali maso, rozpusťte máslo a chvíli na něm orestujte skořici. Přidejte pak passatu a smetanu a cca 10 minut na mírném stupni provařte.

  5. Nakonec přidejte garam masalu, cukr a sůl dle chuti. Zároveň s omáčkou připravte rýži.

  6. Rýži nasypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a osolte. Přiveďte k varu a poté na středním stupni vařte cca 20 minut.

  7. Jakmile je maso upečené, přendejte ho spolu se vzniklým výpekem do omáčky a vše promíchejte. Podle chuti můžete přidat cukr nebo sůl. Servírujte s jasmínovou rýží.

Další recepty na famózní indická jídla:

Nebo si připravte klasické butter chicken podle našeho videoreceptu!

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Jašková

Miluji svůj život Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)


Přečtěte si také

Recepty