Butter cauliflower: Indický květák s cizrnou v krémové omáčce

Moje hodnocení
17x

Jedno z nejoblíbenějšíh indických jídel je klasické Butter chicken – neboli kuře v krémové omáčce. Obdobné jídlo můžete připravit i bez masa, stačí místo kuřete použít květák a cizrnu, které mají super křupavou strukturu.

5 porcí
60 minut
indická

Suroviny

Pasta

Curry

K podávání

Postup přípravy

  1. Basmati rýži důkladně porpláchněte a uvařte podle návodu na obalu.
  2. Ve velké míse smíchejte na pastu citronovou šťávu, 2 lžíce oleje, škrob, mletý římský kmín, kurkumu, garam masalu a sůl.
  3. Květák rozdělte na růžičky a na lžíci oleje ho restujte ve velké pánvi asi 7 minut. Poté ho přesuňte do mísy, promíchejte s připravenou pastou a vraťte do pánve. Restujte dalších 7 minut a poté vyndejte stranou.
  4. Do pánve dejte lžíci oleje a 3 silnější plátky másla. Orestujte na něm cibuli nakrájenou na kostičky dosklovata. Přihoďte nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a rajský protlak. Zarestujte 2 minuty.
  5. Přisypte kurkumu, garam masalu, sůl, mletou papriku, mletou skořici, a pokud chcete ostré curry, můžete přidat kajenský pepř podle chuti. Krátce zarestujte a přidejte sekaná rajčata, zeleninový vývar nebo vodu a kokosové mléko.
  6. Do omáčky vmíchejte orestovaný květák a slitou cizrnu. Duste pod pokličkou 15 minut, až omáčka lehce zhoustne.
  7. Podávejte s basmati rýží a bílým jogurtem posypané plátky mandlí a koriandrem (odpůrci koriandru můžou nahradit hladkolistou petrželí).

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty