Peanut chicken - indické kuře s arašídovou omáčkou
Zdroj: Mamachef
Peanut chicken - indické kuře s arašídovou omáčkou
Zdroj:
Mamachef
Krásně krémová, ale zároveň lehce křupavá. Omáčka u tohoto receptu na indické kuře je tak neodolatelná, že si ji budete muset uvařit ještě dnes! Ve spojení s kuřecím masem jde o výživný oběd plný vůně a skvělé chuti. Už se vám sbíhají sliny?
Postup přípravy
-
Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na středně velké kostky. Osolte a obalte v curry koření.
-
Větší vysokou pánev rozpalte a opečte naložené kuřecí dozlatova. Pracujte při vysoké teplotě.
-
Maso odložte stranou a na stejné pánvi rozpalte trošku přepuštěného másla/rostlinného oleje.
-
Do tuku vhoďte hřebíček, přidejte mletý koriandr, kurkumu a restujte, dokud se koření nerozvoní. Dávejte však pozor, ať se koření nezačne pálit.
-
Dále přidejte utřený česnek a najemno nastrouhaný zázvor a krátce orestujte.
-
Maso vraťte do pánve a vše zalijte vývarem a kokosovým mlékem.
-
Na středním ohni nechte odkryté probublávat tak, aby se tekutina pomalu redukovala do podoby omáčky.
-
Omáčka by se měla vařit cca 20–25 minut. Po zhruba 10 minutách přidejte arašídové máslo a za občasného míchání jej nechte v omáčce rozpustit.
-
Nakonec dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Dle chuti můžete přidat i více arašídového másla.
-
Arašídy nasekejte a nasucho opečte na pánvi.
-
Část můžete vmíchat přímo do omáčky a částí zdobit.
-
Podávat můžete i s nočkem našlehaného kokosového mléka nebo třeba s čerstvým koriandrem.
Peanut chicken - indické kuře s arašídovou omáčkou 2
Zdroj: Mamachef
Peanut chicken - indické kuře s arašídovou omáčkou 2
Zdroj:
Mamachef