Peanut chicken – indické kuře s arašídovou omáčkou

Moje hodnocení
5x

Krásně krémová, ale zároveň lehce křupavá. Omáčka u tohoto receptu na indické kuře je tak neodolatelná, že si ji budete muset uvařit ještě dnes! Ve spojení s kuřecím masem jde o výživný oběd plný vůně a skvělé chuti. Už se vám sbíhají sliny?

3 porce
60 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na středně velké kostky. Osolte a obalte v curry koření.
  2. Větší vysokou pánev rozpalte a opečte naložené kuřecí dozlatova. Pracujte při vysoké teplotě.
  3. Maso odložte stranou a na stejné pánvi rozpalte trošku přepuštěného másla/rostlinného oleje.
  4. Do tuku vhoďte hřebíček, přidejte mletý koriandr, kurkumu a restujte, dokud se koření nerozvoní. Dávejte však pozor, ať se koření nezačne pálit.
  5. Dále přidejte utřený česnek a najemno nastrouhaný zázvor a krátce orestujte.
  6. Maso vraťte do pánve a vše zalijte vývarem a kokosovým mlékem.
  7. Na středním ohni nechte odkryté probublávat tak, aby se tekutina pomalu redukovala do podoby omáčky.
  8. Omáčka by se měla vařit cca 20–25 minut. Po zhruba 10 minutách přidejte arašídové máslo a za občasného míchání jej nechte v omáčce rozpustit.
  9. Nakonec dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Dle chuti můžete přidat i více arašídového másla.
  10. Arašídy nasekejte a nasucho opečte na pánvi.
  11. Část můžete vmíchat přímo do omáčky a částí zdobit.
  12. Podávat můžete i s nočkem našlehaného kokosového mléka nebo třeba s čerstvým koriandrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mamachef

Mamachef Mamachef

Hledáte pestré, originální a do detailu promyšlené recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef přichází s výběrem svých nejlepších jídel, a navíc vám poradí, jak pokrmy efektně servírovat. Pod vedením známé food blogerky a bývalé účastnice prestižní soutěže MasterChef připravíte drobné předkrmy, lahodné polévky, vydatné hlavní chody i hříšně dobré dezerty. Osvojte si působivé recepty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i objektiv každého fotoaparátu.

Více na www.mamachef.cz


Přečtěte si také

Recepty