redakce Prima FRESH

Indické kari z natvrdo uvařených vajec

Moje hodnocení
14x

V převážně vegetariánské – a nejen indické – kuchyni hrají vejce důležitou úlohu coby zdroj bílkovin i vitaminů. Chuťová škála indických kari pokrmů, vyznačujících se hustými, barevnými a intenzivně kořeněnými omáčkami s nimi tvoří báječné kombo.

4 porce
60 minut
indická

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Polovinu oleje rozehřejte v silnostěnné pánvi nebo plochém kastrolu a smažte na něm semínka hořčice asi 1 až 2 minuty, až začnou poskakovat a praskat. Vsypte nastrouhanou cibuli a za občasného promíchání smažte asi 6 minut, až zvláční.
  2. Přidejte asi lžíci oleje, česnek, zázvor, část kurkumy, všechna koriandrová semínka a římský kmín a smažte další 3 minuty, až se vše rozvoní. Pak vmíchejte rajčatovou pastu, tamarindové pyré nebo citronovou šťávu, cukr, 250 ml vody a osolte. Udržujte teplé.
  3. Mezitím promíchejte v míse uvařená oloupaná vejce se zbylou kurkumou, chilli a paprikou. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte další asi lžíci a půl oleje a při středně vysoké teplotě opečte ochucená vejce, celkem asi 5 minut, až budou ze všech stran zlatá a vytvoří se na nich jakási kůrčička. Ve velké míse je promíchejte s teplou cibulovou směsí.
  4. Na zbylém oleji v čisté pánvi smažte asi 4 minuty chilli papričky, až se na nich vytvoří tmavé puchýřky. Posypte jimi vaječné kari a podávejte s chlebovými plackami a/nebo rýží.

PRIMA TIP: Tohle kari z indického státu Andra Pradéš není nic pro slabé povahy, ovšem kulinárně je to opravdová bomba. V místě původu se do pokrmu přidávají ještě čerstvé kari listy, které je u nás dost obtížné sehnat, běžněji se dají získat listy sušené. Použijte pak případně dva nebo tři, rozdrobené, v prvním bodě receptu při smažení cibule.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty