návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Indické butter chicken

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 1 hodiny
Indické butter chicken
Autor: Svatava Vašková Indické butter chicken
Tradiční indické jídlo je oblíbené skoro na celém světě díky neuvěřitelně jemné omáčce z rajčat a spousty másla, které jí dodá krémovost a bohatou chuť. K přípravě můžete použít kaloricky méně náročná kuřecí prsa nebo šťavnatější kuřecí stehenní řízky.

Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu: 

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Nejprve nakrájené kuřecí maso osolte, opepřete a okořeňte lžičkou kurkumy a kajenským pepřem (v množství, jak moc máte rádi pálivé). Maso nechte asi 15 minut odpočívat.
  2. Potom kousky masa na lžíci másla zprudka ze všech stran orestujte. Maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Do stejné pánve nyní dejte 2 lžíce másla a na něm orestujte nasekaný česnek, cibuli a čerstvý zázvor. Po chvilce přidejte koření – římský kmín, garam masalu, kardamom, skořici, kajenský pepř a druhou lžičku kurkumy. Krátce zarestujte, aby se koření nezačalo připalovat. Do pánve následně vylijte jemně krájená rajčata Mutti POLPA a společně vše provařte. Nakonec přilijte asi 150 ml smetany ke šlehání a orestované maso a vše vařte dalších 15 minut. 
  3. Po této době vypněte sporák a do horkého jídla zamíchejte další dvě lžíce másla. Jídlo se tím krásně zjemní a ještě trochu zahustí. 
  4. Butter chicken podávejte s bílou rýží posypané čerstvým koriandrem. 
Indické butter chicken
Autor: Svatava Vašková Indické butter chicken
Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně