Suroviny
- kuřecí maso 500 g
- bílá cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor (nastrouhaný) 1 lžíce
- krájená rajčata (Mutti POLPA) 400 g (1 plechovka)
- římský kmín 1 lžička
- kurkuma 2 lžičky
- koření garam másala 1 lžička
- kardamom (mletý) 1 lžička
- mletá skořice 1 špetka
- máslo 5 lžic
- smetana ke šlehání 150 ml
- koriandr (čerstvý)
- kajenský pepř 1 špetka
Postup přípravy
- Nejprve nakrájené kuřecí maso osolte, opepřete a okořeňte lžičkou kurkumy a kajenským pepřem (v množství, jak moc máte rádi pálivé). Maso nechte asi 15 minut odpočívat.
- Potom kousky masa na lžíci másla zprudka ze všech stran orestujte. Maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Do stejné pánve nyní dejte 2 lžíce másla a na něm orestujte nasekaný česnek, cibuli a čerstvý zázvor. Po chvilce přidejte koření – římský kmín, garam masalu, kardamom, skořici, kajenský pepř a druhou lžičku kurkumy. Krátce zarestujte, aby se koření nezačalo připalovat. Do pánve následně vylijte jemně krájená rajčata Mutti POLPA a společně vše provařte. Nakonec přilijte asi 150 ml smetany ke šlehání a orestované maso a vše vařte dalších 15 minut.
- Po této době vypněte sporák a do horkého jídla zamíchejte další dvě lžíce másla. Jídlo se tím krásně zjemní a ještě trochu zahustí.
- Butter chicken podávejte s bílou rýží posypané čerstvým koriandrem.
Indické butter chicken 2 Zdroj: Svatava Vašková
Jako přílohu přepravte jednoduché chlebové placky naan podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE