redakce Prima FRESH
,
archiv Spak

Šťavnatý burger s trhaným hovězím masem – hit každé domácí grilovačky krok za krokem

Moje hodnocení
2x

Milujete šťavnaté burgery? Vyzkoušejte tento recept na domácí burger s trhaným hovězím masem, který vás dostane svou chutí a dokonalou kombinací omáček a koření. Pomalu dušené maso, rozpečené bulky, čerstvý salát a lahodný čedar – to je kombo, které přinese zaručený úspěch. Domácí grilovačky mohou začít!

4 porce
240 minut

Suroviny

Na dokončení:

  • rukola
  • čedar
  • burgerová bulka
  • omáčka (na burger; např. Spak)
  • kečup (např. Spak Master)

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. V hrnci zahřejte trochu oleje. Maso na něm opečte ze všech stran a poté přidejte cibuli, česnek, tymián, veškeré omáčky, koření, sůl a pepř.
  2. Podlijte trochou vody a přiklopte. Na mírném plameni duste maso asi 3 hodiny. Podle potřeby dolévejte vodu. Jakmile je maso hotové, což poznáte ve chvíli, kdy se snadno oddělují vlákna pomocí vidličky, nechte vodu odpařit na minimum.
  3. Mezitím překrojte bulky a v řezu je opečte na suché pánvi dozlatova.
  4. Hotové maso natrhejte vidličkou. Spodní díl bulky potřete kečupem a přidejte pořádnou vrstvu masa.
  5. Navrch dejte plátek čedaru, rukolu a poté burgerovou omáčku. Přiklopte a ihned podávejte.
Burger můžete připravit s kuřecím i krůtím masem. Směs můžete použít kromě burgerů i na náplň do tortill.

2 osvědčené tipy od kuchaře:

  1. Trhané maso lze bezpečně skladovat v lednici týden. Zalití výpekem maso zvláční a bude tak při ohřívání na pánvi lepší. Do mrazničky ho ale nedávejte, tam nepatří.
  2. Na dietnější variantu vezměte krůtí maso. Připravuje se úplně stejně, ale kvůli jemnosti masa se musí více kontrolovat a případně i podlévat vodou.

Rádi byste hovězí maso vyměnili za vepřové? Máme pro vás skvělý videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Trhané vepřové maso v domácí BBQ omáčce

Nebo zkuste další recepty na chutný burger:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Spak


Přečtěte si také

Recepty