Na grilu: Lilkový kaviár ze zeleniny pečené nad ohněm
                                                    
                        Zdroj: Jak grilovat zeleninu
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Na grilu: Lilkový kaviár ze zeleniny pečené nad ohněm
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Jak grilovat zeleninu
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Výrazná lilková chuť s nádechem kouře, křupavá a zároveň měkká konzistence a téměř univerzální použití – na ozdobení chlebíčků a jednohubek, jako dip k zelenině, jako pomazánka do sendvičů nebo jen tak – dělají z lilkového kaviáru hvězdu nejen grilovacích večírků. 
                                                
                            
                                
                                6 porcí                            
                            
                                
                                45 minut
                            
                            
                                                            
                                    
                                    středomořská
                                
                                                     
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    
    
        
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Rozehřejte gril na nejvyšší teplotu, žhavé uhlíky rozhrňte do rovnoměrné vrstvy, případně grilujte rovnou na dřevě nebo na plynovém grilu na vysoké teplotě.
    
 
    - 
        Cibuli neloupejte, lilek a papriky jen omyjte a osušte, mrkev očistěte a seřízněte nať. Česnek oloupejte a stroužky zabalte do alobalu. Zeleninu vyskládejte přímo na uhlíky a opékejte ji doměkka a ze všech stran, trvá to zhruba 2 minuty u řapíkatého celeru a chilli papričky, asi 3 minuty u rajčete, 4 minuty u mrkve a česneku v alobalu, 6 až 8 minut u paprik, 8 až 12 minut u lilku a 10 až 15 minut u cibule. Časy záleží na výhřevnosti ohně. Zeleninu obracejte pomocí dlouhých kleští, kovovým špízem zkuste, jak je zelenina měkká. Hotovou zeleninu postupně přesuňte na pečicí plech a nechte ji vychladnout.
    
 
    - 
        Z vychladlé zeleniny seškrábněte ožehnuté slupky, nemusí to být dokonalé, pár černých flíčků dodá kaviáru barvu a kouřovou chuť. Zeleninu nakrájejte na 2,5cm kousky, odstraňte stopky a semínka z paprik. Vsypte ji do mixéru na smoothie nebo do food procesoru a krátkými pulzy ji rozmixujte na hrubé pyré.
    
 
    - 
        Vmíchejte kopr, citronovou šťávu i kůru, olivový olej, sůl a pepř. Uložte do lednice nebo podávejte při pokojové teplotě s grilovaným chlebem.
    
 
    PRIMA TIP: Zeleninu můžete opéct při jiném grilování a pak ji jen oloupat a rozmixovat. Kaviár vydrží v uzavřené nádobě v lednici 3 dny.
        
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Na grilu: Lilkový kaviár ze zeleniny pečené nad ohněm
                                                    
                        Zdroj: Jak grilovat zeleninu
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Na grilu: Lilkový kaviár ze zeleniny pečené nad ohněm
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Jak grilovat zeleninu
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
    
    
    
    Vyzkoušejte recept na marinované lilky a papriky připravené na grilu podle Karolíny Kamberské