návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nakládaný hermelín

Hodnoceno: 1x
do 30 minut
Nakládaný hermelín
Autor: Slepičárna blog Nakládaný hermelín
Také tak milujete jedlé dárky? Hodí se během celého roku, nejen na Vánoce. A ten pocit, když někomu dáváte jídlo, které jste sami připravili? Nádhera!

Postup

  1. Nejdřív utřete na prkénku stroužky česneku s troškou soli, přendejte do misky a smíchejte s paprikou a hořčicí.
  2. Hermelíny podélně rozkrojte na dvě části. Vnitřní část pomažte tenčí vrstvou česnekové pasty a „slepte“ obě půlky k sobě.
  3. Slité kozí rohy a oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Vezměte uzavíratelnou čistou sklenici a postupně dávejte část cibule, rohy, namazané hermelíny, dokud ji nenaplníte. 
  4. Pak přidejte rozmarýn, nové koření, černý pepř a bobkové listy. Zalijte až po okraj olejem a uzavřete.
  5. Nesmí se tam dostat vzduch. V chladu a ideálně ve tmě nechte hermelíny uležet (10 až 14 dnů). Pak je podávejte s chlebem.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Malá jídla , Česká kuchyně