Suroviny
- česnek 6 stroužků
- mletá sladká paprika 1 lžička
- plnotučná hořčice 1 lžička
- hermelín 5 ks
- kozí roh (nakládané)
- cibule 2 ks
- rozmarýn 1 snítka
- nové koření 3 kuličky
- bobkový list 3 ks
- slunečnicový olej asi 400 ml
- chléb (na podávání)
- pepř celý 5 kuliček
- sůl špetka
Nechte se vést při přípravě nakládaného hermelínu návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Nejdřív utřete na prkénku stroužky česneku s troškou soli, přendejte do misky a smíchejte s paprikou a hořčicí.
- Hermelíny podélně rozkrojte na dvě části. Vnitřní část pomažte tenčí vrstvou česnekové pasty a „slepte“ obě půlky k sobě.
- Slité kozí rohy a oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Vezměte uzavíratelnou čistou sklenici a postupně dávejte část cibule, rohy, namazané hermelíny, dokud ji nenaplníte.
- Pak přidejte rozmarýn, nové koření, černý pepř a bobkové listy. Zalijte až po okraj olejem a uzavřete.
- Nesmí se tam dostat vzduch. V chladu a ideálně ve tmě nechte hermelíny uležet (10 až 14 dnů). Pak je podávejte s chlebem.
Vyzkoušejte také vynikajicí recept na nakládané utopence s hořčicí podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE