Suroviny
- vodní meloun (např. Bouquet) 1/2 ks
- třtinový cukr 150 g
- citronová šťáva 1 plod
- chilli prášek (mletý) 1 špetka
Postup přípravy:
- Melouny nakrájejte na silnější kolečka a ty pak překrojte na trojúhelníky. Každý napíchněte na špejli.
- Pokapejte je citronovou šťávou a posypte třtinovým cukrem. Do cukru můžete vmíchat i špetku mletého chilli.
- Poté položte melouny na rozpálený gril. Grilujte tak, aby cukr zkaramelizoval, a poté melouny z grilu hned odeberte.
Grilované melouny na špejli Zdroj: melouny BOUQUET
Máte rádi grilované dobroty? Vyzkoušejte tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Krevetové špízy
Nebo máte chuť na další porci melounu?