Suroviny
- vysoký roštěnec (vyzrálý) 200 g
- zelená paprika 1 ks
- cibule 1 ks
- olej 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- sušená cibule
- sušený česnek
- máslo 1 lžíce
- žemle 1 ks
- plátkový sýr (americký čedar nebo provolone)
- majonéza 1 lžíce
- dijonská hořčice (nebo francouzská hrubozrnná) 1/2 lžíce
Připravte fenomenální Philly cheesesteak podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Při západu slunce si ugrilujeme vynikající Philly Cheesesteak.
Postup přípravy
- Omyj, vykosti a nakrájej si papriku, cibuli taky. Nejčastěji se Philly Cheesesteak dělá z vyzrálý vysoký roštěný. Pro libovější variantu sáhni po sirloin steaku, tedy nízký roštěný. Pak si nakrájej maso. Mnohem líp ti to půjde, když si ho dáš třeba na 15 minut do mrazáku.
- Do vnitřku grilu nasadíš litinovou planchu, rozpálíš ji, kápneš trochu oleje a jebneš tam tu nakrájenou cibuli. Chvilku ji ojeď a přidej papriku. Společně to obracečkami nebo kleštěmi prohazuj.
- Posyp SPOG. To je anglická zkratka pro oblíbenou směs koření - sůl, pepř, sušená cibule a sušený česnek. Zeleninu si dej stranou a v tý časti grilu stáhni výkon na minimum.
- Na rozpálenou část grilu trochu oleje, vkydni tam ten nafilírovaný steak a posyp SPOG. Maso se snaž obracečkami ještě trochu natrhat, sem tam ho prohoď a zprudka restuj. K cibuli a paprice, jestli máš gusto, můžeš přihodit nakládaný jalapeňosky.
- Na volnou část grilu foukni kousek másla a nech ho rozehřát. Polož na něj žemli a vymáchej jí v tom hubu. Když ji máš zataženou, hoď ji o štok vejš, ona ti tam zůstane teplá.
- A teď všechno, co máš na tom grilu, smícháš dohromady. Hezky to spolu na tý planche prohazuj, ony se ti ty jednotlivý chutě a šťávy spojej. Vytvoř si na grilu jednotlivý ostrůvky, poklaď je americkým čedarem, případně sýrem provolone a dej zapéct.
- Žemle si můžeš ještě potřít nějakou omáčkou, já mám hořčičnou majonézu (majonéza smíchaná s hořčicí v poměru 2:1). Potřenou žemli obrať na ten Philly Cheesesteak a obracečkou to podeber. Jen buď opatrnej, je to horký jako prase. Budeš u toho mlaskat, jak Donutil u bifteku z mladýho bejčka.
PRIMA TIP: SPOG je kořenicí směs na grilování připravená ze soli, pepře, sušené cibule a česneku (Salt, Pepper, Onion, Garlic).
