Suroviny
- čočka 100 g
- cibule 1 ks
- červená paprika 2 ks
- žlutá paprika 1 ks
- květák 1/4 ks
- olivový olej 2 lžíce
- kari pasta (červená nebo žlutá, případně indická) 1 lžička
- krájená rajčata 400 g (1 plechovka)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- vejce 4 ks
- klíčky (čočkové)
Postup přípravy
Uvařte čočku doměkka a sceďte ji. Nakrájejte cibuli nadrobno, papriky na kostičky a květák rozdělte na růžičky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a 10 minut na něm za stálého míchání opékejte cibuli a papriky. Přidejte kari pastu, krátce ji nechte rozvonět, poté vmíchejte květák, čočku, rajčata, osolte, opepřete a zalijte 200 ml vody. Míchejte asi 4 minuty do mírného varu.
Udělejte do směsi důlky, do každého rozklepněte vejce, osolte a opepřete. Vložte do trouby a zapékejte asi 10 minut, dokud vejce neztuhnou.
Hotové jídlo ozdobte naklíčenou čočkou a podávejte s čerstvým nebo opečeným pečivem.
PRIMA TIPY
Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte k cibuli a paprice i nasekanou chilli papričku.
Zapečená vejce můžete nahradit i křupavými krutony nebo posypat sýrem, který se při pečení krásně rozpeče.
Pro rychlení můžete použít čočku z konzervy, jen ji před přípravou sceďte a propláchněte.
Vyzkoušejte také Huevos Rancheros podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Huevos rancheros – pikantní mexická vejce se zeleninou na grilu podle Pohlreicha