Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem

Moje hodnocení
5x

Luxus, kterým rozhodně přivítejte jaro. Jídlo, v kterém nechybí výživná vajíčka, zelený špenát, ale ani ricotta plná bílkovin – je to rychlé a vydatné, leč svěží, současné, prostě trendy.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V silnostěnné pánvi, která se dá dát do trouby, nebo v plochém kastrolu při střední teplotě rozehřejte máslo, vsypte najemno nasekaný česnek a smažte asi 30 vteřin. Přidejte na kostičky nakrájenou šalotku, koření a promíchejte. Smažte asi 3 minuty. Pak vsypte lístky špenátu a nechte je asi 2 minuty zavadnout. Vlijte smetanu a nechte asi 5 minut probublávat.
  2. Vmíchejte ricottu, parmazán, citronovou šťávu a ještě asi 2 minuty prohřívejte.
  3. Do směsi opatrně vyklepněte vejce, osolte, a i s nádobou přesuňte do trouby na 8 až 10 minut, až vejce ztuhnou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty