 
                    
                                        
                                    Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem
                                                    
                        Zdroj: Marek Kučera
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Marek Kučera
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Luxus, kterým rozhodně přivítejte jaro. Jídlo, v kterém nechybí výživná vajíčka, zelený špenát, ale ani ricotta plná bílkovin – je to rychlé a vydatné, leč svěží, současné, prostě trendy.
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    
         
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Troubu předehřejte na 180 °C. V silnostěnné pánvi, která se dá dát do trouby, nebo v plochém kastrolu při střední teplotě rozehřejte máslo, vsypte najemno nasekaný česnek a smažte asi 30 vteřin. Přidejte na kostičky nakrájenou šalotku, koření a promíchejte. Smažte asi 3 minuty. Pak vsypte lístky špenátu a nechte je asi 2 minuty zavadnout. Vlijte smetanu a nechte asi 5 minut probublávat.
    
- 
        Vmíchejte ricottu, parmazán, citronovou šťávu a ještě asi 2 minuty prohřívejte.
    
- 
        Do směsi opatrně vyklepněte vejce, osolte, a i s nádobou přesuňte do trouby na 8 až 10 minut, až vejce ztuhnou.
    
                
                             
                    
                                        
                                    Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem
                                                    
                        Zdroj: Marek Kučera
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Marek Kučera