zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem
Autor: Marek Kučera Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem

Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem

Hodnoceno: 5x
Luxus, kterým rozhodně přivítejte jaro. Jídlo, v kterém nechybí výživná vajíčka, zelený špenát, ale ani ricotta plná bílkovin – je to rychlé a vydatné, leč svěží, současné, prostě trendy.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V silnostěnné pánvi, která se dá dát do trouby, nebo v plochém kastrolu při střední teplotě rozehřejte máslo, vsypte najemno nasekaný česnek a smažte asi 30 vteřin. Přidejte na kostičky nakrájenou šalotku, koření a promíchejte. Smažte asi 3 minuty. Pak vsypte lístky špenátu a nechte je asi 2 minuty zavadnout. Vlijte smetanu a nechte asi 5 minut probublávat.
  2. Vmíchejte ricottu, parmazán, citronovou šťávu a ještě asi 2 minuty prohřívejte.
  3. Do směsi opatrně vyklepněte vejce, osolte, a i s nádobou přesuňte do trouby na 8 až 10 minut, až vejce ztuhnou.
Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem
Autor: Marek Kučera Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem

reklama

Související témata: vejce , špenát , ricotta , parmazán , Hlavní jídla , Italská kuchyně