zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Shakshuka
Shakshuka

Shakshuka

Hodnoceno: 7x
Znáte pokrm Shakshuka [šakšuka]? Původem je ze severní Afriky, ale běžně si ho vaří například i v Izraeli. Považuje se za snídaňové jídlo, ale jak můžete sami vidět, poslouží i jako správně sytá večeře.
do 1 hodiny
4–6 porce

Na přípravu receptu potřebujete syrové klobásky na gril, skvělá je např. tradiční italská salsiccia. Podstatné je, že obsah klobásek vyndáte ze střívek a přidáte je do rajčatové směsi. Pokud můžete, zajděte si pro ně do řeznictví, nicméně nebojte se zapátrat v běžných supermarketech. Jen si dostatečně pročtěte jednotlivé etikety.

reklama

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a za občasného míchání restujte doměkka.
  2. Přidejte česnek, papriku, maso vymačkané ze střívek klobás, kmín, mletou papriku a chilli. Restujte, dokud česnek nezměkne a nerozvoní se.
  3. Následně přidejte pokrájená rajčata a rajčatový protlak. Snižte plamen a nechejte probublávat asi 10–15 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Dochuťte solí.
  4. Lžící udělejte do omáčky šest menších důlků a do každého rozklepněte jedno vejce. Zakryjte pokličkou a vařte cca 5 minut (žloutky by měly být ještě lehce tekuté).
  5. Před podáváním opatrně promíchejte bílky s rajčatovou omáčku (jako na obrázku), ale pozor: nesmíte poničit žloutky. Vše posypejte petrželkou a podávejte s chlebovými plackami.

 

Shakshuka 2 Foto: Shakshuka; foto: cafedelites.com

reklama