Suroviny
- žampiony (hnědé) 400 g
- bílá cibule (menší) 1 ks
- olivový olej 3 lžíce
- máslo 2 lžíce
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sušený tymián 1 lžička
- vejce 4 ks
- strouhaný parmazán 50 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 185 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
- Žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky, zhruba 2cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej s máslem a restujte na nich cibuli a žampiony zhruba 6–7 minut na středním stupni, až začnou mírně zlátnout.
- Petrželku nasekejte najemno. Přisypte ji s tymiánem na zlátnoucí cibuli a žampiony, osolte, opepřete, promíchejte a vypněte plotýnku.
- Do pánve vyklepněte vedle sebe vejce a posypte vše parmazánem. Pánev vložte do vyhřáté trouby a pečte 4–5 minut. Ihned podávejte.
Další skvělé nápady na vejce z jedné pánve