Žampiony zapečené s vejcem a parmazánem
Zdroj: Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Žampiony zapečené s vejcem a parmazánem
Zdroj:
Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Rychlý oběd, teplá večeře nebo snídaně po náročnější noci. Hnědé žampiony mají zemitější chuť a menší obsah vody, takže se na oleji opečou, nikoliv podusí ve vlastní šťávě. Pokud nasbíráte hříbky, můžete je za ně vyměnit. Vejce s parmazánem zjemní jejich chuť.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 185 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
-
Žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky, zhruba 2cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej s máslem a restujte na nich cibuli a žampiony zhruba 6–7 minut na středním stupni, až začnou mírně zlátnout.
-
Petrželku nasekejte najemno. Přisypte ji s tymiánem na zlátnoucí cibuli a žampiony, osolte, opepřete, promíchejte a vypněte plotýnku.
-
Do pánve vyklepněte vedle sebe vejce a posypte vše parmazánem. Pánev vložte do vyhřáté trouby a pečte 4–5 minut. Ihned podávejte.
Žampiony zapečené s vejcem a parmazánem
Zdroj: Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Žampiony zapečené s vejcem a parmazánem
Zdroj:
Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Další skvělé nápady na vejce z jedné pánve