Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Žampiony zapečené s vejcem a parmazánem

Moje hodnocení
6x

Rychlý oběd, teplá večeře nebo snídaně po náročnější noci. Hnědé žampiony mají zemitější chuť a menší obsah vody, takže se na oleji opečou, nikoliv podusí ve vlastní šťávě. Pokud nasbíráte hříbky, můžete je za ně vyměnit. Vejce s parmazánem zjemní jejich chuť.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 185 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
  2. Žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky, zhruba 2cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej s máslem a restujte na nich cibuli a žampiony zhruba 6–7 minut na středním stupni, až začnou mírně zlátnout.
  3. Petrželku nasekejte najemno. Přisypte ji s tymiánem na zlátnoucí cibuli a žampiony, osolte, opepřete, promíchejte a vypněte plotýnku.
  4. Do pánve vyklepněte vedle sebe vejce a posypte vše parmazánem. Pánev vložte do vyhřáté trouby a pečte 4–5 minut. Ihned podávejte.

Další skvělé nápady na vejce z jedné pánve

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jeden hrnec, pekáč či pánev a tolik možností. Známý kolektiv autorů zaměřil svou pozornost na každodenní vaření a nejčastější pomocníky a zapřemýšlelo, jak přípravu jídla ještě více usnadnit, tak aby byl výsledek chutný, sytý a zdravý a cesta k němu co nejsnazší. Jejich nová kniha obsahuje recepty na snídaně, svačiny, obědy pro rodinu i partu kamarádů, sladké dezerty i večeře. Myslí i na vegany a vegetariány a opět ukazují, že lahodné může být zároveň i zdravé.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty