Suroviny
- máslo 250 g
- bílá čokoláda 140 g
- cukr krupice 300 g
- likér Grand Marnier 25 ml
- voda 250 ml
- pomerančová kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
- hladká mouka 375 g
- vejce 2 ks
- tmavá čokoláda (55%, nakrájená) 625 g
Postup přípravy
- Máslo dejte do žáruvzdorné misky, rozlámejte navrch bílou čokoládu, přisypte cukr, přilijte likér Grand Marnier a vodu a postrouhněte pomerančovou kůrou. Mísu postavte na rendlík s mírně vroucí vodou a zahřívejte, až se máslo a čokoláda rozpustí a spojí v jednolitou směs.
- Mezitím vyložte vyšší plech o rozměrech 24 x 34 cm pečicím papírem. Troubu předehřejte na 150 °C.
- Do mísy prosejte mouku, promíchejte s práškem do pečiva, vlijte směs z bílé čokolády a postupně zapracujte vejce. Tmavou čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte ji do těsta. Vlijte ho do připraveného plechu, uhlaďte povrch, zakryjte pečicím papírem a přitlačte ho jemně k těstu. Tak se povrch nevysuší a nepromění se při pečení v křupavou krustu.
- Pečte v předehřáté troubě 2 hodiny, až těsto zpevní, ale zůstane ještě trochu měkké a drobivé. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout. Nakrájejte na čtverce či obdélníky 3 x 8 cm.
Vyzkoušejte i další recepty na blondies a brownies