Paul Allam, David mcGuinness

Blondies s bílou čokoládou a pomerančovým likérem

Moje hodnocení
2x

Světlé příbuzné známých brownies získávají v poslední době popularitu. Jsou stejně měkké, drobivé a jemné a harmonicky v sobě propojují tmavou a bílou čokoládu. Fantasticky ji zpestřuje pomerančová kůra a pomerančový likér Grand Marnier. Pečením alkohol vyprchá, takže je bez obav můžete připravit i malým mlsalům.

40 porcí
150 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo dejte do žáruvzdorné misky, rozlámejte navrch bílou čokoládu, přisypte cukr, přilijte likér Grand Marnier a vodu a postrouhněte pomerančovou kůrou. Mísu postavte na rendlík s mírně vroucí vodou a zahřívejte, až se máslo a čokoláda rozpustí a spojí v jednolitou směs.
  2. Mezitím vyložte vyšší plech o rozměrech 24 x 34 cm pečicím papírem. Troubu předehřejte na 150 °C.
  3. Do mísy prosejte mouku, promíchejte s práškem do pečiva, vlijte směs z bílé čokolády a postupně zapracujte vejce. Tmavou čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte ji do těsta. Vlijte ho do připraveného plechu, uhlaďte povrch, zakryjte pečicím papírem a přitlačte ho jemně k těstu. Tak se povrch nevysuší a nepromění se při pečení v křupavou krustu.
  4. Pečte v předehřáté troubě 2 hodiny, až těsto zpevní, ale zůstane ještě trochu měkké a drobivé. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout. Nakrájejte na čtverce či obdélníky 3 x 8 cm.

Vyzkoušejte i další recepty na blondies a brownies

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Paul Allam, David mcGuinness


Přečtěte si také

Recepty