Blondies s bílou čokoládou a pomerančovým likérem
Zdroj: Pouliční pekařství
Blondies s bílou čokoládou a pomerančovým likérem
Zdroj:
Pouliční pekařství
Světlé příbuzné známých brownies získávají v poslední době popularitu. Jsou stejně měkké, drobivé a jemné a harmonicky v sobě propojují tmavou a bílou čokoládu. Fantasticky ji zpestřuje pomerančová kůra a pomerančový likér Grand Marnier. Pečením alkohol vyprchá, takže je bez obav můžete připravit i malým mlsalům.
Postup přípravy
-
Máslo dejte do žáruvzdorné misky, rozlámejte navrch bílou čokoládu, přisypte cukr, přilijte likér Grand Marnier a vodu a postrouhněte pomerančovou kůrou. Mísu postavte na rendlík s mírně vroucí vodou a zahřívejte, až se máslo a čokoláda rozpustí a spojí v jednolitou směs.
-
Mezitím vyložte vyšší plech o rozměrech 24 x 34 cm pečicím papírem. Troubu předehřejte na 150 °C.
-
Do mísy prosejte mouku, promíchejte s práškem do pečiva, vlijte směs z bílé čokolády a postupně zapracujte vejce. Tmavou čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte ji do těsta. Vlijte ho do připraveného plechu, uhlaďte povrch, zakryjte pečicím papírem a přitlačte ho jemně k těstu. Tak se povrch nevysuší a nepromění se při pečení v křupavou krustu.
-
Pečte v předehřáté troubě 2 hodiny, až těsto zpevní, ale zůstane ještě trochu měkké a drobivé. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout. Nakrájejte na čtverce či obdélníky 3 x 8 cm.
Blondies s bílou čokoládou a pomerančovým likérem
Zdroj: Pouliční pekařství
Blondies s bílou čokoládou a pomerančovým likérem
Zdroj:
Pouliční pekařství
Vyzkoušejte i další recepty na blondies a brownies