Najděte si recept
Na co máte chuť?

Blondies alias blondýnky s jahodami
Tak jako se vláčnému čokoládovému moučníku říká „brownies“, jeho světlý protějšek nese jméno „blondies“. A blondýnkám odjakživa jahodová slušela!
do 1 hodiny
16 ks porcí
Suroviny (16 ks porcí)
- Bílá čokoláda 300 g
- Máslo 1/3 hrnku
- cukr krupice 2/3 hrnku
- Vejce 2 ks
- vanilkový extrakt 1 lžička
- hladká mouka 1 hrnek
- prášek do pěciva 1/4 lžičky
- Sůl 1/4 lžičky
- Jahody 1 hrnek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 175 °C. Čtvercovou pečicí formu o straně 25 x 25 cm vyložte papírem na pečení a nechte ho trochu přečnívat přes okraje. Papír potřete máslem.
- Ve vodní lázni rozehřejte za stálého míchání čokoládu s máslem, až vznikne hladká směs. Mimo oheň do ní vmíchejte cukr. Jak směs trochu zchladne, může se zdát, že se odděluje, ale nelekejte se, je to v pořádku. Zašlehejte do ní vejce, vanilku, zatřete mouku, prášek a sůl jen natolik, aby se mouka spojila s tekutými přísadami. Lžící vmíchejte jahody a těsto vlijte do připravené formy.
- Pečte 25 až 30 minut, až budou blondies na povrchu světle zlaté a těsto se nebude lepit na špejli, vpíchnutou do středu. I s formou postavte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Za pomoci papíru vyjměte z formy a nakrájejte na malé čtverečky.
- Blondies vydrží ve vzduchotěsné nádobě v ledničce až tři dny.
Blondýnky s jahodami, foto: Marek Kučera