Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Citronové blondies s levandulí

12 ks porcí
do 1 hodiny
Citronové blondies s levandulí
Citronové blondies s levandulí Autor: FIKA & HYGGE - Skandinávské pečení pro chvíle pohody
Blondies označují brownies z bílé čokolády. V této verzi ji doplňují makadamové ořechy, pikantní citron a voňavá levandule, která se postará i o zajímavý vzor. Nesmíte to s ní ale přehnat, jinak to u vás v kuchyně bude vonět jako v drogerii a na jazyku ucítíte místo vláčné čokolády tekuté mýdlo.
Reklama

Článek

Tradiční ořechové brownies  Foto:

14 receptů na absolutně dokonalé brownies

Pokud patříte mezi milovníky čokolády, určitě jste fenoménu s názvem brownies dávno propadli. Na povrchu křupavá krustička a uvnitř hutná, až trochu tekutá čokoládová...

Suroviny (12 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. Máslo rozehřejte ve vodní lázni a nechte zchladnout. Hluboký plech nebo čtvercovou formu o velikosti 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem.
  2. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s kypřicím práškem, solí a levandulovým cukrem. V jiné (větší) míse prošlehejte rozpuštěné máslo s krupicovým cukrem. Přidejte vejce, žloutek a citronovou kůru a prošlehejte dohladka.
  3. Čokoládu a ořechy nasekejte nahrubo, vsypte do máslového základu, přidejte mouku a promíchejte dohladka. Vlijte do připraveného plechu či formy, uhlaďte stěrkou a vložte do trouby předehřáté na 200 °C zhruba na 20 minut, až povrch zpevní, ale střed zůstane měkký jako u brownies.
  4. Upečený koláč vytáhněte, nechte mírně zchladnout, posypte levandulovými květy, vyjměte i s pečicím papírem z formy a nechte vychladnout na mřížce. Před podáváním rozkrájejte na čtverce.
Reklama

PRIMA TIP: Levandulový cukr připravíte tak, že smícháte krupicový cukr a levanduli v poměru 1 : 1, důkladně rozmixujete, prosejete a uložíte do vzduchotěsné nádoby.

FIKA & HYGGE – Skandinávské pečení pro chvíle pohody

FIKA & HYGGE - Skandinávské pečení pro chvíle pohody Foto:

Bronte Aurell

Sbírka více než 60 receptů na výborné koláče, sušenky, dorty a další dezerty z celé Skandinávie.

Lahodné ovocné koláče, sušenky, krémové cukrovinky, domácí buchty, pečivo i chleba – to vše je oslavou skutečného skandinávského pečení v celé své kráse.

FIKA je švédské slovo znamenající setkat se u šálku kávy nebo čaje a zakousnout něco dobrého. A je to také slovo pro pochoutku. Švédové si tradičně udělají dvě takové přestávky během každodenního shonu na setkání s rodinou, kolegy, přáteli i dětmi.

HYGGE je slovo, které vzniklo v Norsku, ale nyní je používáno hlavně v Dánsku. Znamená „vznešený stav útulnosti, který cítíte, když jste se svými blízkými“. Hygge může být vylepšeno krbem, dobrým filmem, šálkem něčeho teplého...

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama