Brontë Aurellová

Čokoládové brownies s ořechy a sušeným ovocem

Moje hodnocení
20x

S čokoládovými brownies zkrátka nemůžete šlápnout vedle. Pokud často pečete, přirozeně se vám stane, že vám tu a tam zbude trocha ořechů, sušeného ovoce nebo nalámaných čokoládových tyčinek, a lepší způsob, jak všechny zbytky zužitkovat, než z nich udělat výborný dezert, určitě nenajdete. Tento recept tedy neváhejte variovat podle vlastní chuti – právě v tom je totiž jeho kouzlo.

9 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Nalámanou čokoládu rozpusťte spolu s máslem ve vodní lázni a nechte trochu vychladnout. (Miska s ní by se vody vůbec neměla dotýkat, takže uděláte nejlíp, když ji budete pomalu zahřívat na mírném ohni. Rozpustit čokoládu v mikrovlnce je sice jednodušší, ale vzhledem k tomu, že přitom člověk nemůže kontrolovat, jestli se nezačíná vařit, tento postup nedoporučujeme.)
  3. Ve velké míse ručně šlehejte vejce s cukrem – brownies by neměly být příliš nadýchané, takže stačí jen chvilička. Až bude směs jednolitá, vmíchejte vychladlou čokoládu s máslem a prosejte mouku s kakaem a solí. Nakonec přidejte asi dvě třetiny mandlí a vanilku. Naposled lehce promíchejte, nalijte na plech a posypte zbylými mandlemi.
  4. Pečte 25–30 minut. Těsto ve středu plechu by mělo zůstat mazlavé, i když ne úplně syrové, a špejlový test je proto nejlepší provést někde u kraje. Nechte vychladnout a nakrájejte na čtvercové porce.

PRIMA TIP: Další tipy na skvělé náplně: směs vlašských, pekanových a makadamových ořechů a para ořechů, nalámané čokoládové tyčinky, marshmallowny, mléčné karamely, lékořicové cukrovinky, nugátové pralinky, nasekaná čokoláda s mátovou příchutí, čokoládové pecky, rozinky, sušené višně nebo jiné ovoce, které máte rádi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Brontë Aurellová


Přečtěte si také

Recepty